Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga D - skupina 1, 2. kolo
06.09.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Faerské ostrovy vyhrály v Lize národů i podruhé, skolily Andorru

Faerské ostrovy navázaly na svůj parádní obrat z předchozího klání proti Maltě, tentokráte udržely vzadu čistý štít a díky jediné brance Klaeminta Olsena porazily venku nejtěsnějším možným způsobem jiného trpaslíka z Andorry. Ve skupině si tak hned po prvním hracím týdnu Ligy národů vytvořily na čele velmi slušný čtyřbodový náskok na druhé Lotyšsko.

Andoře se naposledy podařilo uhrát bezgólovou plichtu s Lotyši, v nynějším případě však nulu na kontě obdržených gólů nezískalo, a muselo se tak smířit s konečnou porážkou. Faerské ostrovy naopak díky tomuto skalpu přidaly další úspěch do své solidní série minulých výsledků, vyhrály už potřetí v uplynulých pěti zápasech a směřují za prvenstvím v tabulce.

K prvnímu střeleckému pokusu se dostali až v 9. minutě domácí, nicméně hlavička Moisése San Nicoláse nenadělala příliš rozruchu, neboť zablokovat jí dokázal bránící Bjartalíd. Následně se dvakrát ozval právě Bjartalíd, napoprvé se ale do jeho zakončení vložil včas soupeř Marc Rebés a napodruhé neseřídil svoje mířidla tak, aby se vešla finální střela do brány.

Ve 29. minutě Marc Rebés hlavou nenamířil míč do potřebných prostor a naopak na druhé straně se hosté zaradovali z jediného přesného zásahu tohoto utkání. K. Olsen, který mimochodem rozvlnil síť už v souboji s Maltou, ve vápně přenechal balón Hanssonovi, ten ho vrátil svému spoluhráči na bližší tyčku, a odtud se potom patičkou dostal za brankovou čáru.

Andorra se snažila do poločasu odpovědět Chusem Rubiem nebo Marcem Pujolem z přímého kopu, ani jeden z nich však nenamířil merunu mezi tři tyče. Po přestávce se pak domácí nenadechli k nějakému výraznějšímu výkonu, který by znamenal třeba aspoň vyrovnání. Faerským ostrovům se zadařilo ubránit některé ataky svého protivníka a dokráčely ke třem bodům.

Vedení celku ze severu Evropy přitom mohl navýšit třeba v 59. minutě Hendriksson, jenž vyslal ze střední vzdálenosti štiplavou navštívenku, brankář Josep Gómes ovšem stačil zasáhnout. V 77. minutě zahrozil opětovně K. Olsen, avšak hlavičkou střílel jen do zámezí, a v 81. minutě pravačkou nezařídil další změnu skóre M. Olsen, jelikož i on vypálil mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele