Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 6. kolo
18.11.2020 16:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Albánie si poradila s Běloruskem a nakonec postupuje do Ligy B

Favorizovaná Albánie zvládla i svůj druhý duel v závěrečném listopadovém cyklu a díky rozhodujícímu vítězství v poměru 3:2 nad konkurenčním Běloruskem ovládla čtvrtou skupinu Ligy C s jedenácti body, poprvé v historii se tak zúčastní druhé výkonnostní kategorie. Hosté po dvou předchozích úspěších s Litvou i Kazachstánem (v obou případech 2:0) naprosto nezvládli v Tiraně první poločas a skončili těsně druzí s deseti body na kontě.

Svěřenci italského trenéra Edoarda Reji byli hodně povzbuzeni nedělním úspěchem nad Kazachstánem (3:1) a do tohoto středečního zápasu vstoupili naprosto skvěle, již po necelých pětadvaceti minutách totiž vedli o dva góly. Bělorusko po změně stran přidávalo na obrátkách a snažilo se dohnat dvoubrankové manko, ale povedlo se mu již pouze snížit asi čtvrthodinu před závěrečným hvizdem.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, poté z ničeho nic udeřil hrdina tohoto utkání Sokol Çikalleši. Krásný centr z levého křídla vymyslel Memolla, na hranici brankového území se právě zjevil zcela nepokrytý Çikalleši a naprosto přesnou hlavičkou zavěsil do pravého spodního rohu. Neuběhlo ani osm minut a stejný hráč se prosadil podruhé po nedovoleném zákroku brankáře Chatkevyče ve vzdušném souboji s Reyem Manajem.

Třicetiletý útočník tureckého Konyasporu si postavil balón na penaltový puntík a bez potíží rozvlnil síť, Chatkevyč totiž zvolil opačnou stranu. Výběr z východu Evropy oživil svou postupovou naději asi deset minut před přestávkou. Maksim Skavyš využil po autovém vhazování nedůrazu albánské defenzívy a protlačil se až před gólmana Etrita Berišu, jehož v pádu překonal přízemním pokusem ke vzdálenější konstrukci.

Domácí si vzali zpět své dvoubrankové vedení ve 44. minutě. Po akci Laçiho na pravé straně se odrazil míč k osamocenému Manajovi, jenž z mírného úhlu nekompromisně propálil naprosto bezmocného Chatkevyče. Albánie ve druhém dějství kontrolovala dostatečné vedení a definitivně rozhodnout mohla v 78. minutě, jenomže po rohovém kopu a prudké hlavičce střídajícího Balaje famózně odvracel nad svou branku připravený hostující strážce.

O dvě minuty později snížil na rozdíl jediné trefy Max Ebong, jelikož tváří v tvář proti Berišovi nezaváhal a za sedmi metrů se trefil do protějšího dolního růžku. Nicméně hosté se ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedostali a tým z Balkánského poloostrova tak mohl po finálním hvizdu slavit.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele