1. kolo
13.08.2023 19:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Betis (© AFP)

Isco při své premiéře deptal Villarreal. Betis navzdory skomírajícímu výkonu rozhodl v nastavení

Betis zvládl napínavý duel prvního kola LaLigy, v němž vyhrál na hřišti Villarrealu 2:1. Hosté i díky zkušenému debutantovi v jejich dresu Iscovi trápili soupeře chytrými průniky a již ve 20. minutě se dostali do vedení. Po změně stran kvalita jejich výkonu značně klesla a domácí se dočkali díky přesné hlavičce Jorgeho Cuency vyrovnání. V dlouhém nastavení se ovšem ve vápně objevil nikým nehlídaný hostující Willian José a potopil naděje Žluté ponorky na bodový zisk.

Ani jeden z celků neprožil před začátkem ligové sezony ideální přípravu. Domácí Villarreal vyhrál ze sedmi přátelských klání pouze jedno, podobně na tom byl i hostující Betis, jenž zvítězil z šesti duelů také jen jednou. V minulém ročníku předváděly oba týmy téměř totožné výkony, o čemž svědčilo i jejich postavení v tabulce. Žlutá ponorka skončila na pátém místě jen o čtyři body před klubem z Andalusie. Domácí se však již museli smířit se ztrátou Samuela Chukwuezeho, jenž přestoupil do AC Milán. V útoku jej však nahradila nová norská posila Alexander Sörloth.

Jako první se ze vstřelené branky radoval domácí Álex Baena, jenž se trefil krásně z voleje pod břevno, nicméně jeho střele předcházel ofsajd. Vedení se tak ve 20. minutě ujali hosté. Isco našel průnikovým pasem nabíhajícího Luize Henriqueho, ten si zasekl obránce a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Ayozeho Péreze, jenž se prudkou ranou k tyči nemýlil. Za chvíli to mohlo být dokonce o dva góly, trefa Guida Rodrígueze po dalším skvělém míči od Isca ale nemohla platit z důvodu postavení mimo hru. Letní akvizice z řad městského rivala byla skutečně při chuti, neboť krátce před odchodem do šaten připravila kolmicí příležitost Pérezovi, střelce úvodního gólu ale tváří v tvář vychytal Filip Jörgensen. V závěru první půle se zaskvěl i na druhé straně Rui Silva, neboť vytáhl tvrdou hlavičku Gerarda Morena po rohovém kopu.

Ze stejné situace vyprodukovali domácí velkou šanci také po změně stran, když Sörloth nejprve hlavičkoval do tyče a Cuenca pak při snaze dorážet špatně trefil míč. Odchovanec Barcelony své zaváhání napravil v 61. minutě, kdy si naskočil na Baenův centr a uklidil balon do sítě. Zbytek duelu se již odehrával v jasné režii Žluté ponorky, ta jej ale nedokázala přetavit v nějakou výraznější příležitost, na což následně doplatila. V šesté nastavené minutě se totiž po sérii krátkých přihrávek dostal míč až na pravou stranu šestnáctky, odkud Youssouf Sabaly odcentroval na Williana Josého a ten hlavou strhl vítězství na stranu zelenobílých.

Betis tak dokázal vyloupit stadion Villarrealu a připsal si vybojované tři body do tabulky. V dalším kole se 20. srpna střetne s Atlétikem Madrid, Žlutá ponorka svede o dva dny později bitvu s Mallorkou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele