21. kolo
20.01.2024 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Toni Lato a Giovanni González (© AFP)

Mallorca venku konečně skórovala a prodloužila sérii lednových nezdarů Žluté ponorky

Villarreal remizoval ve 21. kole LaLigy s Mallorkou 1:1 a ani čtvrtý lednový soutěžní zápas nedotáhl do zdárného konce. Dlouho však byl díky trefě Alexandera Sörlotha, jenž se prosadil poprvé od začátku listopadu, o krok napřed, v samotném závěru ovšem rozhodl o dělbě bodů Javi Llabrés. Celek z Baleárských ostrovů se tak na venkovním stadionu prosadil po pěti ligových zápasech.

Rok 2024 nezačal z pohledu Villarrealu vůbec dobře. Ke dvěma porážkám v LaLize přidal i vyřazení v Copa del Rey po penaltovém rozstřelu proti třetiligovému Uniostasu. O přerušení špatných výsledků se Žlutá ponorka chtěla pokusit v duelu s Mallorkou, která ji po minulém kole díky lepšímu skóre přeskočila v tabulce.

Souboj patřil od úvodu spíše domácím, kteří však svou převahu vyjadřovali pouze držením míče, nikoliv velkým počtem nebezpečných střeleckých pokusů. To chtěl po 20 minutách změnit z přímého volného kopu Álex Baena, jeho projektil ale těsně přeletěl horní tyč. Chvíli po něm se skvělou individuální akcí blýskl Gerard Moreno, jenž zkusil štěstí ranou z bezprostřední blízkosti. Predrag Rajkovič nicméně jeho úmysl vystihl a ukázkovým zákrokem zachránil svůj tým od pohromy. V první minutě nastavení poslal Baena do pokutového území centr, který doklepl do brány Mallorky Sörloth.

První nadějnější příležitost ve druhé půli měli hosté z Mallorky. Po zahrání standardní situace mohl z dorážky v blízkosti brány skórovat Matija Nastasič, ale jeho střela se jen otřela o boční síť. Na druhé straně napřáhl zpoza hranice šestnáctky Moreno, jeho pokus ovšem vedení Villarrealu nenavýšil. Stejně dopadla i rána Goncala Guedese, která prosvištěla jen těsně vedle levé tyče. Když už se zdálo, že Žlutá ponorka dokráčí k hubenému vítězství, nasměroval střídající Llabrés balon z voleje nechytatelně pod břevno.

Villarreal si tak díky remíze připsal jen bod. V příštím kole jej navíc čeká mnohem náročnější soupeř, když 27. ledna zamíří na stadion Barcelony. Mallorca ve stejný den vyzve doma Betis.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele