18. kolo
20.12.2023 21:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Dani Parejo (© AFP)

Villarreal připravil pro fanoušky test nervů. Poklidný duel se změnil ve strach do poslední minuty

Fotbalisté Villarrealu si v 18. kole LaLigy zahrávali s pohodlným třígólovým náskokem, nakonec jej ale uhájili a Celtu Vigo před svými fanoušky porazili 3:2. Když krátce po změně stran zvyšoval domácí Dani Parejo z penalty již na rozdíl tří branek, zdálo se, že body jednoznačně zůstanou na Estadio de la Cerámica. Následovala ale skvostná pětiminutovka hostů, během které dvakrát skórovali a přinutili hráče ve žlutých dresech strachovat se o výsledek. Comeback se jim však dovršit nepodařilo, celek z provincie Castellón dosáhl na své první vítězství od listopadu a vzdálil se sestupovým příčkám.

Hráči Villarrealu sice dokázal v minulém týdnu postoupit do play off Evropské ligy z první příčky, v domácích vodách se však Žlutá ponorka i nadále velmi trápila. Z posledních 12 klání v nejvyšší španělské soutěži totiž zvítězila jen dvakrát a v tabulce se nacházela až na 14. příčce. Ještě hůře na tom ovšem byla Celta Vigo, která se topila v sestupovém pásmu. V minulém utkání ale svěřenci Rafaela Beníteze zabrali a zdolali Granadu, což bylo jejich teprve druhé vítězství v ligové sezoně.

Domácí svého soupeře překvapili už ve třetí minutě rychlým pasem za obranu, hlavičkující Alexander Sörloth ovšem trefil jen brankáře. Výraznou převahu Žluté ponorky zhmotnil ve 13. minutě Alfonso Pedraza, když napálil míč z velkého úhlu levačkou přesně do sítě. Villarreal si šel pro druhou branku a ve 33. minutě se jí po krásné kombinaci na jeden dotek málem dočkal. Jenže Carlos Romero v malém vápně trefil ruku, kterou včasně vystrčil Vicente Guaita. Trvalo to však jen osm minut a fanoušci se gólového momentu dočkali. Po standardní situaci přišlo zakončení a vyražení balonu přesně do prostoru, odkud se Aïssa Mandi nemýlil.

Los Celestes začali druhý poločas tím nejhorším možným způsobem, když tři minuty po startu darovali soupeři penaltu. Zkušený Parejo zachoval při zahrání chladnou hlavu a se štěstím trefil levou stranu branky. Netrvalo to ale dlouho a přišlo snížení. V 52. minutě dolétl míč až na zadní tyč, kde číhal nekompromisní Anastasios Douvikas. O pět minut později pokračoval ve stíhací jízdě Jörgen Strand Larsen. Zakončil přesně v malém vápně, do kterého přišla rychlá přihrávka po zemi. Vigo v poslední dvacetiminutove na domácí celek tlačilo, ten ovšem přežil velkou smršť rohových kopů v krátkém časovém sledu i následné dlouhé nastavení a tři body uhlídal.

Villarreal tak poslední zápas kalendářního roku zvládl a připsal si tři body. Oba celky odehrají další utkání po startu nového roku. Žlutá ponorka se 2. ledna střetne s Valencií, Los Celestes změří o den později síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele