14. kolo
26.11.2023 14:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Gerard Moreno (© AFP)

Matadorovi Villarrealu návrat staronového kouče svědčí, Morales hattrickem uzemnil Osasunu

Villarreal zvítězil ve 14. kole LaLigy nad Osasunou 3:1 a po čtyřech po sobě jdoucích ztrátách konečně naplno bodoval před zraky vlastních fanoušků. Žlutou ponorku k triumfu nasměroval po změně stran hrdina nedávného pohárového duelu José Luis Morales, jenž překonal své dvougólové vystoupení a hattrickem přihrál svému týmu důležitý triumf. Již 36letý útočník se tak od příchodu staronového kouče trefil celkem pětkrát.

Žlutí naposledy odehráli strhující duel na půdě Atlétika, body ale nezískal. Zápas v Madridu se odehrál v překlenovacím období, kdy byl Villarreal bez trenéra. To už však neplatilo, jelikož na její lavičku usedl staronový kouč Marcelino, jenž na startu sezony prožil krátké angažmá v Marseille. Jeho prvním úkolem bylo dopřát fanouškům první domácí ligovou výhru od poloviny září, proti ovšem byla Osasuna, které se z Chorvatska vrátil premiérovou reprezentační soutěžní trefou povzbuzený Ante Budimir.

A byl to právě 32letý útočník, kdo se dostal do první gólové příležitosti. Aimar Oroz nejprve vybojoval balon na polovině hřiště, namířil si to k pokutovému území soupeře a křižnou střelou prověřil Filipa Jörgensena. Ten tvrdý projektil španělského mladíka vyrazil pouze před sebe, kde už číhal Budimir, ale ani on nedokázal na Dána vyzrát. Z nedůsledného odkopu Jorgeho Cuency těžil vzápětí Rubén Peňa, ranou kousek vedle šibenice ovšem zaváhání svých kolegů nenapravil.

Týmu z Pamplony se podařilo zatlačit svého soupeře i po změně stran. Střílený centr Johana Mojici totiž neudržel v rukavicích jinak bezchybný Jörgensen a byl z toho další závar v pokutovém území Žluté ponorky. Zrzci svých neproměněných příležitostí vzápětí litovali. Villarrealu předvedl ukázkovou akci na jeden dotek, na jejímž konci se zjevil Morales, který zužitkoval krásnou přihrávku Gerarda Morena a střelou do odkryté klece poslal svůj tým do vedení. V 71. minutě přidal španělský matador pojistku, když pláchl přes půl hřiště svým strážcům a následně obstřelil Sergia Herreru. O chvíli později dostal zápas další zápletku, na centr ideálních parametrů z dílny Chimyho Ávily si totiž naskočil Alejandro Catena a hlavou uklidil míč na místo určení. Na trávníku byl však stále hladový Morales, jenž v 80. minutě oblafl Herreru a korunoval svůj výkon hattrickem.

Žlutá ponorka dotáhla utkání do vítězného konce a v lize zvítězila před vlastním publikem poprvé od 17. září. Villarreal zavítá v dalším kole 3. prosince na stadion Sevilly, Osasuna bude o den dříve hostit Real Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele