12. kolo
05.11.2023 18:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Bilbao se nechalo ukolébat tříbrankovým náskokem, zběsilý finiš Villarrealu však přišel pozdě

Athletic porazil ve 12. kole LaLigy domácí Villarreal 3:2. Po dlouhou dobu jednoznačné utkání rozhodl atraktivní první poločas, ve kterém se prosadili oba bratři Williamsové, pro mladšího Nica Williamse šlo navíc o první gól v sezoně. Jednu z branek si připsal i Iňigo Ruiz de Galarreta, který dokonce vsítil premiérovou trefu v dresu Los Leones. Baskové tak odčinili předchozí ztráty, domácí naopak po dvou soutěžních triumfech ztratili i přesto, že se v závěrečných minutách duelu dokázali ještě dvakrát střelecky prosadit.

Villarreal v minulém kole konečně prolomil pětizápasovou ligovou sérii bez vítězství, když na půdě nováčka z Granady zvítězil 3:2. Výborný výkon předvedl především dvougólový Gerard Moreno, jenž se po vyléčení lehčího zranění dokázal prosadit již ve třetím utkání v řadě. Na hřiště Žluté ponorky přijelo Bilbao, které nemělo dobré vzpomínky na poslední vzájemný duel, který prohrálo vysoko 1:5. I Baskové však chtěli zlepšit své výsledky, jelikož z pěti předchozích klání v lize vyhráli jen jednou.

Do duelu s Villarrealem ovšem vstoupili fantasticky. Už ve druhé minutě vypálil z okraje půlkruhu Ruiz de Galarreta a s odrazem od břevna dostal míč za gólmanova záda. Žlutá ponorka poprvé zahrozila v osmé minutě, kdy zpoza vápna vypálil z voleje těsně vedle pravé tyče Étienne Capoue.

Další branky se ale dočkali hosté, když po laxní rozehrávce Daniho Pareja ve 22. minutě zakončoval pohlednou akci metr před prázdnou brankou Nico Williams. Ani jeho bratr Iňaki Williams se však nedržel pozadu a přesně po půlhodině hry se na hranici půlkruhu šikovně otočil a přesnou ranou na přední tyč posunul svůj tým do tříbrankového vedení. Ve třetí minutě nastavení první půle nebyl daleko od snížení Moreno, napálil však pouze bránícího hráče.

Po změně stran byla jasně lepší na hřišti Žlutá ponorka. Velkou šanci měl v 52. minutě Alexander Sörloth, z bezprostřední blízkosti ale trefil přesně Unaie Simóna. Po hodině hry si navedl míč na střelu Moreno, avšak pálil nad brankovou konstrukci. Krátce nato zakončoval těsně vedle pravé tyče hostující Oihan Sancet.

Nebezpečnou sérii šancí si v 71. minutě vytvořili Álex Baena a Capoue, když první jmenovaný nejdříve pálil do tyče, následnou dorážku směřoval Capoue do brankáře. Na konečném vítězi už ale nic nezměnil ani pozdní gól Morena, který se prosadil přesnou ranou zpoza dvou obránců, ani úspěšný pokus Sörlotha, jenž hlavou zakončil vysoký centr krátce po rozehrávce.

Utkání tak do vítězného konce dotáhlo hostující Bilbao. Baskové se pokusí na výhru navázat 10. listopadu, kdy se střetnou s Celtou Vigo. Villarreal změří o dva dny později síly s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele