19. kolo
02.01.2024 21:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Pepelu (© AFP)

Rychlý nálet Netopýrů přinesl kýžené ovoce. Villarreal odjel z Valencie opět zklamaný

Hráči Valencie ovládli 19. kolo LaLigy, ve kterém porazili na vlastní půdě Villarreal 3:1. Domácí měli fantastický vstup do zápasu, když se již ve čtvrté minutě prosadil Roman Jaremčuk. Hosté poté darovali svému sokovi ještě dvě penalty, jež s přehledem proměnil Pepelu. Žlutá ponorka tak prodloužila trápení na hřišti Valencie, kde zvítězila naposledy v roce 2017.

Netopýři zakončili kalendářní rok v klidném středu tabulky. Jejich poměrně úsporný fotbal přinesl nejen remízu proti Barceloně, ale i hubenou výhru 1:0 na hřišti Vallecana. Naopak duely Villarrealu nabízely v druhé půli prosince o poznání atraktivnější podívanou. V zápasech proti Realu Madrid a Celtě Vigo padlo dohromady 10 gólů, avšak hned šest z nich do sítě Žluté ponorky.

Domácí na svého soupeře vletěli a ve čtvrté minutě našel kapitán José Gayá přihrávkou pod sebe volného Jaremčuka, který svým prvním gólem v LaLize otevřel skóre. O chvíli později mohl stejný hráč zužitkovat povedené napadání svých spoluhráčů, tentokrát však jeho zakončení na zadní tyč vytěsnil Filip Jörgensen. Ukrajinský útočník hrál hlavní roli také při dalším podstatném momentu, když ho v náběhu na přízemní centr srazil zezadu Ramón Terrats a pískala se penalta. Pepelu tak ve 27. minutě střelou do protipohybu Jörgensena neomylně zvýšil vedení Netopýrů. Žlutá ponorka si šance vypracovala až v závěrečné pětiminutovce první půle, jenže Eric Bailly, navrátilec do španělské nejvyšší soutěže po sedmi a půl letech, mířil mimo branku a José Luis Morales stál na začátku své úspěšně zakončené akce v ofsajdu.

Po změně stran zahrál nešťastně ve vlastním pokutovém území rukou hostující Adriá Altimira, což znamenalo druhou výhodu v podobě pokutového kopu pro Valencii. Pepelu se opět nemýlil, a v 57. minutě tak bylo takřka rozhodnuto. Hráčům ve žlutých dresech vrátila naději jejich obvyklá střelecká opora, když Gerard Moreno v 73. minutě zužitkoval průnik 19letého Iliase Akhomacha. Více si však Žlutá ponorka vytvořit nedokázala.

Valencia tak bezpečně dovedla duel do tříbodového konce. Další zápas sehraje 14. ledna v Cádizu. Villarreal zamíří o den dříve na Kanárské ostrovy, kde vyzve Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele