23. kolo
03.02.2024 14:00 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Hugo Duro (© AFP)

Duro jubilejní brankou pomohl Valencii k výhře nad utrápenou Almeríí

Valencia ve 23. kole LaLigy přehrála poslední Almeríi 2:1. "Netopýrům" stačilo na zajištění tří bodů necelých 25 minut hry. Postupně se totiž prosadil jak Hugo Duro, tak i Roman Jaremčuk. První jmenovaný zažívá nejpovedenější období kariéry, když v tomto ročníku vstřelil již 10. branku. Na tuto porci gólů v minulosti potřeboval v nejvyšší soutěži napříč sezonami 88 zápasů. Španělský útočník však jistě nepotěšil hostující fanoušky, kteří si museli vytrpět již 17. porážku svých oblíbenců v ročníku.

Ligová vítězná série Valencie se zastavila v minulém kole po porážce na stadionu Atlétika Madrid. Náladu si však mohli téměř instantně zlepšit před vlastním publikem, kde přivítali Almeríi. Hosté nenavázali na povedený zápas s Realem Madrid a v posledním duelu prohráli s Deportivem Alavés. Od startu ročníku tak Rojiblancos stále nepoznali chuť vítězství a jejich sestup do druhé ligy se neodkladně přibližoval.

A byl to právě hostující celek, jenž zahodil první obrovskou příležitost. Gonzalo Melero ziskem míče na vlastní polovině odstartoval rychlý brejk, který měl po přihrávce od Léa Baptistaa i zakončit z bezprostřední blízkosti. Španělský záložník však ve stoprocentní šanci úplně selhal a bránu přestřelil.

"Netopýři" na druhé straně hřiště naložili se svým útočným výpadem mnohem lépe. Duro si ve vápně počkal na skákavý pas a z prvního doteku ho usměrnil přesně k levé tyči. Další pohromu pro nejhorší tým v lize připravil Jaremčuk, který přesnou hlavičkou do protipohybu brankáře zdvojnásobil vedení domácích. Almería sice chvíli na to dostala balon do sítě zásluhou Edgara Gonzáleze, gól byl však kvůli hře rukou odvolán.

Regulérní trefy se fotbalisté Almeríe dočkali v 50. minutě. Sergio Arribas se i přes těsné bránění dvou protihráčů probojoval k centru z levé strany a míč propasíroval za záda Giorgiho Mamardashviliho. Po hodině hry trefil Álex Centelles loktem do obličeje domácího Diega Lópeze a byl nařízen pokutový kop. Balon si na penaltový puntík položil Pepelu, ale následnou střelou pouze orazítkoval levou tyč. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož jeho kolegové v obraně soupeře k vyrovnání nepustili.

Valencia tak doma překvapení nedopustila a připsala si tři body. V příštím kole se 10. února střetne s Las Palmas, Almería změří o dva dny později síly s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele