3. kolo
27.08.2023 19:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Aimar Oroz střílí první branku utkání (© AFP)

Osasuna vyloupila hnízdo Netopýrů. Druhé venkovní vítězství vystřihl bývalý hráč Valencie

Hráči Osasuny zaskočili ve třetím kole LaLigy ve formě hrající Valencii, když vyhráli na Mestalle 2:1. První gól zápasu vsítil z penaltového puntíku sebevědomou střelou Aimar Oroz. Netopýři byli po celé utkání lepším celkem, což se jim vyplatilo v 80. minutě, kdy srovnal 23letý útočník Hugo Duro. V nastaveném čase ovšem přiřkl tři body hostům nůžkami Nacho Vidal, jenž svou dosavadní jedinou trefu v nejvyšší španělské soutěži vstřelil právě v dresu Los Che. Klub z Pamplony tak ovládl také druhé venkovní střetnutí v ročníku.

Stoprocentní byli po dvou kolech hráči Valencie, kteří zaznamenali nejlepší vstup do ligového ročníku od sezony 2011/2012. Sestava plná talentovaných mladíků nejprve zvítězila v Seville a následně si poradila i s nováčkem soutěže Las Palmas. To Osasuna začala stejně jako její sok vítězně, poté však doma nestačila na Athletic Bilbao a s vyrovnanou bilancí okupovala střed tabulky.

V zápase se dlouho nic moc zajímavého nedělo. Ve 20. minutě však prchajícího Pabla Ibáněze v pokutovém území zezadu skluzem sejmul Thierry Correia a uviděl navíc i žlutou kartu. K puntíku se postavil Oroz a poslal gruzínskou naději mezi třemi tyčemi na druhou stranu. Netopýři bušili na vrata defenzivy Pamplony, ovšem ta byla skvěle zabarikádovaná, a když už to vypadalo, že by mohla přijít šance, dokázal včas zakročit skvěle vybíhající Sergio Herrera. Pomalu se blížil závěr prvního dějství a Pepelu se pokusil překvapit brankáře střelou z dálky. Slibně vypadající rána se však vytočila směrem pryč od brány.

Úvod druhé půle začali aktivněji hosté, a hned několikrát bylo před bránou Giorgiho Mamardashviliho pořádné dusno. Bianconegros ovšem tlak ustáli, a poté navázali na výkon z prvního dějství. Své útoky nejčastěji rozvíjeli přes levou stranu, kde operoval Diego López s kapitánem Josém Gayou. Ani dlouholetá opora na levém beku však nedokázala přidat něco navíc, co by přineslo vzrušení před Herrerovou bránou. To přinesl až v 80. minutě Duro, jenž se doslova probojoval k centru z levé strany a poslal hlavou balon k tyči. Correia mohl ještě před závěrečným hvizdem otočit skóre, jenže se proti němu zaskvěl Herrera. V úplném závěru však všechnu pozornost na sebe strhl Vidal, který nemohl rozhodnout utkání hezčím gólem. Po rohovém kopu se dostal míč těsně před bránu, kde ho střídající hráč nůžkami uklidil do sítě.

Osasuna si tedy vyšlápla na Valencii, v příštím kole 3. září však nebude mít vůbec jednoduchý úkol, jelikož přivítá Barcelonu. Netopýři se o den dříve střetnou s Deportivem Alavés.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele