5. kolo
16.09.2023 16:15 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Valencia po devíti letech našla recept na Simeoneho družinu, zářili talentovaní Španělé

Hráči Valencie zvítězili v rámci pátého kola LaLigy na domácí půdě nad Atlétikem Madrid vysoko 3:0. Hvězdou utkání se stal 23letý Hugo Duro, jenž ještě v prvním dějství stihl vsítit dvě branky. Třetí gól pak přidal po změně stran výstavní dalekonosnou ranou ještě o tři roky mladší Javi Guerra. Domácí tak poprvé od roku 2014 přehráli Los Colchoneros, kteří kvůli tomu premiérově v aktuálním ročníku odešli ze zápasu bez bodů.

Reprezentační pauza se Atlétiku protáhla z důvodu silného deště, který odložil utkání se Sevillou. Před tím se ovšem Madriďané prezentovali kvalitní hrou, na niž chtěli proti Valencii navázat. Svěřenci Diega Simeoneho naposledy deklasovali v derby Vallecano 7:0, v němž se dvakrát prosadil i Álvaro Morata, jenž střídal zraněného Memphise Depaye. Nizozemský útočník, jenž byl ve skvělé formě, se navzdory delší přestávce neuzdravil a nebyl Los Rojiblancos k dispozici.

Zápas nabídl skvělý start když domácí Duro po tečované přihrávce Sergiho Canose v páté minutě zblízka zavěsil nechytatelně pod břevno brány Los Colchoneros. Aktivní výkon Valencie pokračoval i poté, v krátkém sledu ale Christhian Mosquera z dobré pozice hlavičkoval mimo a ránu Canose doprostřed brány kryl Jan Oblak. Ve 34. minutě pak bylo ale na stadionu Mestalla znovu veselo, v hlavní roli byl opět Duro který po vyvezení Frana Péreze obešel dva obránce a připsal si třetí zásah v letošním ročníku. Hosté pak před pauzou navíc ztratili kvůli zranění Thomase Lemara.

Trenér Simeone reagoval na manko v poločasové pauze hned dvojím střídáním které mělo téměř okamžitý účinek, Moratova hlavička ale na bližší tyči neprošla přes pozorného brankáře Valencie. Neproměněná šance ho mohla o to více mrzet neboť o pár chvil později napřáhl zpoza vápna po výborné individuální akci Guerra a ranou do pravé šibenice donutil Oblaka potřetí kapitulovat. Domácí pak podržel Giorgi Mamardashvili, nebýt jeho zákroku tak by rána Ángela Correy zapadla přesně pod břevno. Hráči Atlétika pak ve zbytku utkání i přes zvýšenou snahu již skórovat nedokázali a z Mestally tak odjeli bez bodů i vstřeleného gólu.

Valencia tak oslavila cenné vítězství. V dalším kole Netopýři vyzvou 23. září Almeríi, Atlético se o den později utká v derby s Realem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele