21. kolo
20.01.2024 18:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Hugo Duro (© AFP)

Další úder Dura odsoudil rozjetý Athletic k první porážce od poloviny října

Hráči Valencie porazili ve 21. kole španělské LaLigy na vlastním hřišti Athletic 1:0. Rozhodující branku vstřelil v 61. minutě přesnou hlavičkou Hugo Duro, jenž se prosadil ve druhém ligovém utkání za sebou. Hosté tak přišli o úctyhodnou sérii bez prohry, která před duelem čítala 14 soutěžních klání. Naopak domácí se nenápadně posunuli již na sedmou příčku, a tedy do přímého boje o pohárovou Evropu.

Na konci října 2023 začala pro Athletic dlouhá řada zápasů bez porážky, díky které se vyšvihlo až na třetí místo v LaLize. Tentokrát Los Leones zavítali na Estadio de Mestalla, aby čelili Valencii, s níž navíc celá tato série začala.

Favorizovaný baskický celek utkání zahájil méně energicky než jeho soupeř, ani jeden tým si však dlouho nedokázal vytvořit větší střeleckou příležitost. Největší šancí prvního poločasu tak byla střela Nica Williamse z 28. minuty, kdy si našel průnikovou přihrávku a zakončil k levé tyči brány Giorgiho Mamardashviliho, ten však míči projít za svá záda nedovolil.

Neuběhly ani čtyři minuty druhého poločasu a Baskové se málem radovali z gólu, Oihan Sancet však z velkého vápna mířil kousek vedle levé tyče. Jako další tak zahrozili domácí, první pokus Dura cíl ještě nenašel, zanedlouho si však španělský útočník vyskočil na centr z levé strany a umístil balon za záda Unaie Simóna. Vyrovnání mohl hostům zařídit mladičký záložník Unai Gómez, Mamardashvili byl však pozorný. Stejně si gruzínský reprezentant vedl až do konce utkání, a zaznamenal si tak do statistik cennou vychytanou nulu.

Valencia přerušila dlouhou sérii Athleticu a zvítězila. V příštím kole se 28. ledna vydá na stadion Atlétika Madrid, Lvi ve stejný den zamíří do Cádizu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele