6. kolo
23.09.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavící hráči Almeríe (© AFP)

Arribas odvracel další propadák Almeríe. Valencia si z Andalusie odvezla po boji bod

Almería remizovala v šestém kole LaLigy na vlastním hřišti s Valencií 2:2. Netopýři sice nebyli v utkání aktivnějším celkem, přesto se dvakrát propracovali do vedení. V obou trefách hostů měl prsty Javier Guerra, jenž nejprve asistoval u gólu Diega Lópeze a poté i sám skóroval. Aktivnější Almería však dokázala vždy zareagovat zásluhou Sergia Arribase, jehož zásahy sice zařídily Andalusanům druhý bod v ročníku, z posledního místa tabulky je ale neodrazily.

Almería vstupovala do utkání jako poslední celek soutěže s pouhým bodem z pěti odehraných kol. Naopak Valencia na tom byla o poznání lépe, což potvrdila i v minulém klání, kdy si vyšlápla na Atlético Madrid, které porazila s přehledem 3:0. Výborný zápas to byl především pro Huga Dura, jenž vsítil dvě branky. Netopýři měli navíc Rojiblancos co vracet, jelikož s nimi dva poslední vzájemné duely nevyhráli, přičemž naposledy dokonce odešli s prázdnou.

Zápas otevřela brzká trefa Valencie. López využil perfektního přiťuknutí Guerry a svůj únik za obranu zakončil technickým obstřelem z hranice malého vápna. Velké potíže způsobil Luísi Maximianovi ve 24. minutě prudkou ranou hostující André Almeida, který se uvolnil na levé straně a vyzkoušel připravenost portugalského brankáře.

Po půlhodině hry se ozvali také domácí, když se do hlavičky opřel Arribas a donutil Giorgiho Mamardashviliho k reflexivnímu zákroku. Při další tutovce zase gruzínský gólman vytáhl nad břevno nebezpečný pokus Luise Suáreze z bezprostřední blízkosti. Tentýž hráč v závěru první půle snadno obral obránce o míč a namířil si to z úhlu na bránu hostů. Svoji střelu však nedokázal nasměrovat ideálně a orazítkoval pouze pravou tyč.

V 57. minutě se vyrovnání přiblížil Lucas Robertone, jenž vyslal nadějný pokus z přímého kopu. Míč, který se kroutil do horního růžku brány, však dokázal povedeným zákrokem vytěsnit Mamardashvili. Trefa Almeríe ovšem přišla o dvě minuty později. Po skvěle sehrané kombinaci se přes obránce uvolnil Gonzalo Melero, jeho střela ještě gólem neskončila, ale z dorážky se dokázal prosadit pohotový Arribas.

Nerozhodný stav však nevydržel ani čtyři minuty, protože vedení Netopýrům vrátil Guerra. I na tuto trefu dokázali hráči Almeríe odpovědět. Konkrétně to byl znovu Arribas, jenž se opět prosadil z dorážky.

Valencia tak nenavázala na poslední vítězství a v Almeríi uhrála jen bod. Další ligový souboj odehraje 27. října, kdy se střetne s Realem Sociedad, Rojiblancos vyzvou o den dříve Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele