15. kolo
03.12.2023 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Betis se z porážky na Letné nevzpamatoval. Tápající Almería dárek od Bellerína nerozbalila

Fotbalisté Almeríe remizovali v 15. kole LaLigy na domácí půdě s Betisem 0:0. Hostující celek se očividně stále nedostal do psychické pohody po prohře se Spartou v Evropské lize, a tak byli aktivnější domácí. Klubu ze Sevilly nepomohlo ani brzké vyloučení bývalého hráče Arsenalu Héctora Bellerína. Nejnebezpečnější byl ale nakonec pro branku El Glorioso Abner, jenž si málem vstřelil vlastní gól. Ani více než poločasová přesilovka však nakonec poslednímu týmu tabulky nestačila na první ligové vítězství v sezoně.

Betis se vracel do domácí soutěže po porážce od Sparty, čímž si lehce zkomplikoval boj o postup do vyřazovací fáze. V LaLize ovšem byli Andalusané již devět zápasů v řadě neporaženi a v tabulce se dotahovali na první pětici. Skvělou sérii chtěli prodloužit i na hřišti Almeríe, která od startu ročníku stále ani jednou nevyhrála a s pouhými třemi body se topila na úplném dnu tabulky.

V úvodních minutách Betis roli favorita nepotvrzoval. S míčem sice operoval o něco častěji než domácí outsider, komplexní obrana Almeríe však žádné nebezpečí nepřipouštěla. Nakonec si první přesně mířený střelecký pokus připsali po čtvrthodině hry právě Rojiblancos, střela Lucase Robertoneho téměř z půlící čáry ale gólmana nezaskočila. Úvodní gólovku tak zaznamenal až ve 26. minutě Assane Diao, který zakončoval na bližší tyči, mířil ovšem těsně vedle. Vyrovnané utkání pak hostům velmi zkomplikoval Bellerín, který za nebezpečné přišlápnutí lýtka Adriána Embarby viděl červenou kartu. První šanci využít početní výhodu měl až ve 42. minutě Sergio Arribas, který sice oběhl gólmana, nicméně z úhlu nastřelil pouze boční síť. Krátce nato pálil těsně před brankářem Léo Baptistao, Rui Silva se však roztáhl a jeho ránu zneškodnil.

Po změně stran bylo utkání zcela v režii Almeríe. První pokus Embarby ještě gólmanovi příliš starostí nenadělal, o poznání nebezpečnější ale byl pro vlastní branku Abner, který při snaze o odklizení míče nastřelil břevno. Poté otestoval reflexy Silvy útočník Arribas, i proti jeho střele zpoza vápna ale hostující gólman zasáhl. Horní tyč znovu zvonila v 62. minutě, kdy po rohu hlavičkoval Gonzalo Melero. S přibývajícími minutami se do pár protiútoků odhodlali i hosté, ani ti však nedokázali pohnout s ukazatelem skóre a oba týmy se rozešly bezgólovou remízou.

Betis tak oproti prognózám zaváhal a domů si odvezl jen bod. V následujícím kole to navíc nebude mít vůbec jednoduché, jelikož se 9. prosince utká s Realem Madrid. Almería vyzve o den později Atlético Madrid.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele