17. kolo
17.12.2023 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cyle Larin (© AFP)

Mallorca potvrdila v Almeríi ofenzivní trable. Domácí prodloužili čekání na kýženou výhru

Utkání 17. kola LaLigy mezi Almeríí a Mallorkou přineslo bezbrankovou remízu. Z herního hlediska mělo jednoznačně navrch hostující družstvo z Baleárských ostrovů, ofenzivní trápení týmu, který se v tomto ročníku nejvyšší španělské soutěže nedostal přes pouhých 14 vstřelených branek, však neskončilo ani tentokrát. Nejblíže zapsání se na listinu střelců byl Cyle Larin, ani jeden z jeho šesti střeleckých pokusů však síť nerozvlnil. Domácí tak sice dokázali ubojovat zisk jednoho bodu, stále však od startu letošního ročníku nevyhráli.

S blížícími se Vánocemi byl pro Almeríi ideální čas udělat svým fanouškům poprvé od startu sezony radost. Poslední klub nejvyšší španělské soutěže totiž nadále lámal všechny špatné rekordy. Kvůli prohře 1:2 s Atlétikem Madrid v minulém kole se stal pátým týmem LaLigy, který zahájil ročník, aniž by vyhrál některý z prvních 16 zápasů. Tuto hrozivou sérii se chtěli Rojiblancos pokusit ukončit proti Mallorce. Ta si po čtyřech zaváháních v řadě spravila náladu v minulém kole, když porazila Sevillu 1:0.

Jako první nicméně zahrozil favorit z Mallorky. V osmé minutě se za obranu soupeře dokázal dostat Larin a jen díky pohotovému dostoupení Chumiho nešli Los Bermellones do vedení. Utkání nejhorší defenzivy a druhé nejslabší ofenzivy dosavadního průběhu LaLigy se neslo v očekávatelném duchu, hostující tým bez potíží pronikal obranou Rojiblancos, před brankou však forvardi až nepochopitelně selhávali. Nedostatek technické kvality se snažily oba týmy vynahradit náročným silovým fotbalem.

Již ve 33. minutě musel v důsledku toho opustit hřiště Omar Mascarell, bývalý člen širšího kádru Realu Madrid si natáhl sval. Krátce poté jeho tým opět dokázal ohrozit branku, Samú Costa nejprve překvapivou přízemní ranou přinutil Luíse Maximiana k obtížnému zákroku a následně Larin nedokázal perspektivní centr Matiji Nastasiče nasměřovat na bránu dostatečně rychle.

V polovině zápasu přinesl ostře hraný mač další oběť, kapitán Almeriensistas Lucas Robertone musel ve spojitosti s několika lehčími zraněními z první půle opustit trávník. Nedlouho před uplynutím hodiny zápasu mohl opět branku outsidera ohrozit kanadský útočník Larin, ranou z hrany vápna ale o několik metrů minul levou tyč.

Devět minut před koncem základní hrací doby se domácí hráči po střetu Lázara a Giovanniho Gonzáleze dožadovali pokutového kopu, videorozhodčí však potvrdil původní zamítavý postoj sudího. Vzápětí se hráči La Unión na rozhodčího zlobili znovu, branka Largie Ramazaniho nemohla platit vinou útočného faulu.

Almería tak opět na vítězství nedosáhla a ze zápasu si odnesla jen bod. V následujícím utkání se 20. prosince střetne s Barcelonou, Mallorca změří o den později síly s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele