8. kolo
01.10.2023 14:00 CET
3 : 3
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Duel týmů bez formy přinesl velkolepou podívanou. Granada po pauze stáhla třígólové manko

Almería nezaznamenala v osmém kole LaLigy premiérovou výhru v ročníku, když na vlastním hřišti remizovala s Granadou 3:3. O výsledku duelu mezi celky pohybujícími se v sestupovém pásmu zdánlivě rozhodl závěr úvodního dějství, v němž domácí během pěti minut nasázeli hned tři branky. O všechny jejich zásahy se postaral Luis Suárez, kterému pokaždé asistoval jeho kolega z útoku Largie Ramazani. Jenže hosté po změně stran na trávníku dominovali, a i když nejdříve neproměnili penaltu, bod jim nakonec vystřelil Myrto Uzuni.

Domácí se s Granadou setkali v rámci nejvyšší španělské soutěže po devíti letech, přičemž v minulých setkáních třikrát vyhráli a jednou remizovali. V jejich prospěch hrál také fakt, že ani v jednom z nich neinkasovali. Na první tříbodový zisk v sezoně nicméně stále čekali i přes dobrou formu nově příchozího mladíka Sergia Arribase, který vsítil už čtyři branky. Historicky první vítězství v LaLize nad Indálicos měl hostům pomoci zařídit Lucas Boyé, jenž v minulém kole vystřelil bod proti Betisu.

V úvodu zápasu vše nasvědčovalo tomu, že tentokrát by Andalusané konečně mohli prolomit prokletí, využít jednu z mnoha svých šancí a na půdě Almeríe skórovat. S přibývajícími minutami se nicméně do hry dostali i domácí, kteří byli navíc daleko efektivnější v zakončení. O první branku zápasu se postaral Suárez, jemuž se ve 41. minutě podařilo po nádherné průnikové přihrávce překonat brankáře technickou střelou ke vzdálenější tyči.

Kolumbijský útočník zůstal gólově při chuti a už o tři minuty později uklidil balon z malého vápna do odkryté branky. V nastavení prvního poločasu navíc po chybě gólmana přidal ještě jeden přesný zásah, a zkompletoval tak bleskurychlý hattrick.

Granaďané nehodlali nic vzdávat a v 56. minutě se jim naskytla příležitost ke zdramatizování zápasu v podobě pokutového kopu. Ten ale Antonio Puertas nezahrál dostatečně přesně ani razantně, a tak se střela stala snadnou kořistí pro Luíse Maximiana. O chvíli později se hosté dočkali další penalty, kterou tentokrát bezpečně proměnil ranou do levého dolního růžku Bryan Zaragoza.

Když se pak s přispěním tyče prosadil po krásné nahrávce v 70. minutě Ricard Sánchez, drama zdánlivě rozhodnutého utkání bylo na světě. To navíc v 86. minutě dokonal Uzuni, jenž svou dělovku namířil nechytatelně do pravé šibenice.

Almería tak stále nedosáhla na první výhru v sezoně, kterou zkusí získat 6. října proti Bilbau. Granadu po další remíze čeká o dva dny později náročný test v podobě Barcelony.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele