33. kolo
27.04.2024 16:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Mason Greenwood v souboji s Robertem Navarrem (© AFP)

Razítko na sestup Almeríe dala Greenwoodova show

Almería v posledním kole předvedla na domácí půdě pravděpodobně jeden z nejlepších výkonů v sezoně, i přesto však prohrála s Villarrealem 1:2. Do boje proti Getafe tak nastupovala stále s pouze jedním vítězství v ročníku, přičemž při případné porážce by si definitivně stvrdila sestup do druhé ligy. Azulones ovšem na druhé straně také neoplývali dobrou formou, o čem svědčily jen dvě výhry z předchozích 10 klání.

Getafe bylo v začátku zápasu aktivnější než jeho soupeř. Již v páté minutě zakončoval přetažený roh z voleje Djené, ale jeho pokus mířil doprostřed branky. Diváci si na další akci museli počkat do 26. minuty. V té vypíchl poslednímu obránci míč Ilaix Moriba, následně jej předložil Greenwoodovi, který neměl se zakončením sebemenší problém. Rojiblancos chtěli rychle odpovědět. Ve velmi dobré pozici se na levé straně vápna objevil Adrián Embarba, ovšem brankář jeho střelu na přední tyč skvěle odhadl. Ve 40. minutě se podařilo domácím srovnat. Obrovského závaru v šestnáctce využil Choco Lozano a dopravil míč do sítě.

Navrácení vedení přišlo osm minut po startu druhého poločasu. Luís Maximiano dokázal střelu z hranice vápna vyrazit, ovšem jen do míst kam si naběhl zcela nehlídaný Greenwood, který přidal svou další branku v zápase. Bývalý záložník Manchesteru United byl i u třetího gólu hostů. V 61. minutě si naběhl za obranu, ale místo střely zvolil přihrávku na malé vápno, odkud Jaime Mata neměl problém zakončit. Skvělou šanci na snížení si připravil Bruno Langa, avšak po krásném sólu přišla střela postrádající razanci. V nastaveném čase dostal Jonathan Viera za svůj zákrok loktem druhou žlutou kartu.

Getafe tak definitivně zpečetilo osud Almeríe. V následujícím kole se 3. května utká s Bilbaem, Rojiblancos změří o dva dny později síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele