22. kolo
26.01.2024 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Samu Omorodion (© AFP)

Almería na výkon proti Realu nenavázala, Alavés uspěl rozdílem třídy

Fotbalisté Deportiva dokázali ve 22. kole LaLigy zvítězit na půdě poslední Almeríe 3:0. O vítězství hostů rozhodl mladý útočník Samu Omorodion, který vstřelil svou pátou a šestou branku v dresu Basků. Příspěvek nadějného talentu společně se skvělým výkonem Antonia Sivery znamenaly pro Alavés upevnění postavení v klidném středu tabulky. Naopak poslední Rojiblancos jako jediní v této sezoně stále nezvítězili a na záchranu v nejvyšší španělské soutěži již nyní ztrácejí propastných 10 bodů.

Navzdory tabulkovému postavení Almería ukazovala, že umí bodovat i proti nejlepším celkům. Už před Vánoci dlouho trápila Barcelonu, po Novém roce zase remizovala s Gironou a před necelým týdnem sahala po senzaci na hřišti Realu Madrid. Zlepšené výkony mohli Rojiblancos konečně přetavit v zisk všech bodů proti Alavésu, jenž se však nacházel překvapivě daleko od sestupových vod.

Deportivo vstoupilo do zápasu senzačně, když se již po 10 minutách ocitl tváří v tvář brankáři osamocený Omorodion a chladnokrevným zakončením poslal hosty do brzkého vedení. Po 22 minutách hry nepříjemně centroval do vápna Adrian Embarba a gólman Sivera měl spoustu práce s jeho zneškodněním. Ve 32. minutě se ocitl v šanci na druhý zásah Omorodion, z hranice malého vápna ovšem mířil těsně vedle levé tyče. Chvíli před pauzou mohl z úctyhodných 30 metrů srovnat Embarba, Sivera nicméně jeho bombu dokázal vyrazit, a udržel tak svůj klub po první půli ve vedení.

Domácí fotbalisté si snahu o vyrovnání zkomplikovali již po pěti minutách druhého poločasu. Poté, co Luis Maximiano poslal ve svém vápně nevybíravým zákrokem jednoho ze svých protihráčů k zemi a hlavnímu rozhodčímu nezbývalo nic jiného než nařídit pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Luis Rioja. Po hodině hry měl šanci vrátit Rojiblancos do zápasu aktivní Embarba, s jeho pokusem si však znovu poradil famózní Sivera. V 78. minutě měli hráči domácích další dvě tutové šance, ani jedna ovšem gólem neskončila. A tak chvíli před koncem zasadil Omorodion svou druhou trefou domácím poslední hřebík do rakve.

Almería tak znovu prohrála. O zisk bodů se znovu pokusí 3. února ve Valencii, Alavés bude ve stejný den hostit Barcelonu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele