4. kolo
01.09.2023 22:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Rafael Benítez (© AFP)

Benítez poprvé po návratu k trénování vyhrál. Vigo za úspěchem v Almeríi dovedli Skandinávci

Celta Vigo se ve čtvrtém kole LaLigy radovala z premiérové výhry v ročníku, když na půdě Almeríi uspěla po výsledku 3:2. Hosté dvakrát skórovali už v úvodní půli, přičemž autorem jedné z branek se stal vytáhlý Nor Jörgen Strand Larsen. Rojiblancos se však dvěma trefami vrátili do zápasu, a vítězný gól tak obstaral až v 87. minutě švédský mladík Williot Swedberg. Toho Rafael Benítez, jenž se v červenci vrátil k trenérskému řemeslu po rok a půl dlouhé pauze, poslal na trávník o asi čtvrthodinu dříve.

Nově jmenovaný kouč domácích Vicente Moreno se nechal slyšet, že výkonům jeho svěřenců scházely jen maličkosti k tomu, aby v některém ze tří odehraných duelů získali vítězství. Jenže tyto detaily se nedostavily, a Almería tak s vypětím všech sil v minulém kole alespoň zapsala premiérový bod. Do těsné blízkosti Rojiblancos se v tabulce zařadila také Celta Vigo, která ovšem obrala ve venkovním utkání Real Sociedad a nebyla daleko od zaskočení Realu Madrid.

První vzrušení přineslo v 11. minutě neohrabané vyběhnutí brankáře La Uniónu Luíse Maximiana, jenž poslal Manu Sáncheze na zem uvnitř šestnáctky, ani videorozhodčí však neviděl žádné porušení pravidel. Ve 24. minutě Iago Aspas ovšem parádně rozehrál přímý kop, který nikým nehlídaný Unai Núňez poslal z naprosté blízkosti hlavičkou o zem za záda bezradného Maximiana. Benítezovi svěřenci pokračovali v aktivitě i po vstřeleném gólu, ve 33. minutě si tak připsali další branku zásluhou Larsena, jenž se prosadil technickou střelou ke vzdálenější tyči.

Do druhého poločasu ale Celta Vigo vstoupila pasivně a nechala La Unión kombinovat na své polovině. Almería této nabídky dokonale využila v 54. minutě v podobě kontaktní branky. Largie Ramazani průnikem do vápna na sebe navázal čtyři protihráče, míč si následně převzal Gonzalo Melero, který našel volného Sergia Akiemeho a španělský obránce bez potíží dostal balon do odkryté brány. V 68. minutě Rojiblancos dorovnali skóre díky dobrému náběhu Sergia Arribase, který na vzdálenější tyči doklepl Ramazaniův centr. Následně se hra přelévala ze strany na stranu s gólovými příležitostmi před oběma brankami. Fotbalisté Celty se však nakonec vrátili do vedení v 87. minutě, kdy Swedberg hlavičkou dostal Sánchezův centr do sítě.

Týmem, kterému se nakonec povedlo vybojovat premiérové vítězství v sezoně, se tak stala Celta Vigo. Ta v příštím kole 16. září přivítá Mallorku, Almería se o den později představí na hřišti Villarrealu.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele