1. kolo
11.08.2023 22:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Mouctar Diakhaby (© AFP)

Sevilla po vyrovnání předvedla zkrat, Valencia potrestala vyloučení v závěru

Fotbalisté Valencie zvítězili v úvodním kole LaLigy 2:1 na hřišti Sevilly. I přes nespočet nadějných akcí se na úvodní trefu čekalo až do 60. minuty. Překvapivým střelcem hostů se stal stoper Mouctar Diakhaby. O 9 minut později klub z Andalusie udeřil skrze Youssea En Nesyriho, následně však musel dohrávat v oslabení. V 88. minutě tak přišel trest, když početní výhodu stihl zužitkovat Javi Guerra.

Druhý duel úvodního hracího dne nové sezony proti sobě svedl celky, které měly po nepříliš povedeném minulém ligovém ročníku co napravovat. Zatímco fotbalisté Valencie bojovali až do posledního kola o udržení, Andalusané skončili poprvé od postupu mezi španělskou elitu před více než 20 lety mimo horní polovinu tabulky. Zároveň však již posedmé ovládli Evropskou ligu a na tento úspěch chtěli navázat i proti oblíbenému soupeři, s nímž již devět zápasů v řadě neprohráli.

Úvodní desetiminutovku plnou několika ofenzivních akcí završil Marcos Acuňa povedenou střelou zpoza vápna, která jen těsně prosvištěla nad břevnem. Po poněkud hlušší pasáži z obou stran se přihlásil o slovo nováček na prvoligové scéně Diego López. Jeho efektní zakončení patičkou ale rozvlnilo pouze boční síť. Rojiblancos odpověděli individuální akcí a následnou ranou Lucase Ocampose, ani on však nezamířil přesně.

Po změně stran se hra nesla v podobném duchu. Střelecké trápení prolomil až v 60. minutě stoper Netopýrů Diakhaby, který umístil skákavý balon na úrovni penaltového puntíku přesně k levé tyči. Je třeba ocenit i Frana Péreze a Andrého Almeidu, kteří stáli na začátku gólové akce. Radost hostů ale vydržela jen 9 minut. Poté totiž našel Suso nádherným centrem na zadní tyči En Nesyriho, jenž nikým nehlídaný překonal bezmocného brankáře. Jakékoliv naděje na vítězství ovšem domácím sebral Loïc Badé. Francouzský obránce v 81. minutě zachyboval a poté zbytečným faulem stáhl unikajícího protihráče k zemi, za což mu rozhodčí udělil červenou kartu. Tento zkrat nakonec stál Andalusany všechny body, jelikož o sedm minut později rozhodl přesnou střelou pod břevno hostující Guerra.

Úspěšný vstup do sezony tak mohla slavit Valencia, kterou čeká další ligový duel 18. srpna proti Las Palmas. Sevilla se až o tři dny později představí na půdě Alavésu.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele