1. kolo
12.08.2023 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Takefusa Kubo (© AFP)

Kubo se vysmýkl z arabského lana a dál září v LaLize. Radost z výhry mu sebralo ukrajinské duo

Hráči Realu Sociedad neudrželi v prvním kole LaLigy vedení a nakonec s Gironou remizovali 1:1. Nadějný vstup do utkání obstaral pro La Real v páté minutě Takefusa Kubo, o kterého jevili hned zkraje přestupového období výrazný zájem v Saúdské Arábii. Japonec se rozhodl zůstat ve Španělsku a pokračuje v kvalitních výkonech, na jeho branku však po přihrávce spoluhráče z ukrajinské reprezentace Viktora Cygankova našel v 72. minutě odpověď Arťom Dovbyk. Ten tak skóroval při svém soutěžním debutu po přestupu z Dnipra-1, soupeře Slavie v Evropské lize.

Girona byla v loňském ročníku španělské nejvyšší soutěže příjemným elementem. Nejenže porazila Real Madrid a obrala o body mistrovskou Barcelonu, v jejích duelech ale také padala spousta gólů. Sama se do sítí soupeřů trefila hned 55krát a v celkovém součtu skóre padalo více branek už jen v zápasech Espanyolu a Almeríe. Soupeřem Katalánců byl Real Sociedad, jenž chtěl minimálně zopakovat loňský úspěch a zakončit ročník na pozici zaručující účast v Lize mistrů.

Na první branku utkání nemuseli fanoušci v Reale Arena čekat dlouho. V páté minutě totiž Aihen Muňoz zachytil nedůraznou přihrávku soupeře a vydal se na výlet podél levé lajny. Ve vhodný čas zvedl hlavu a vyslal přízemní centr na Kuba, jenž bez přípravy přetavil přesný pas v gólovou radost. Pro hosty mohlo být po uplynulé čtvrthodině ještě hůř, odpískanou penaltu však doporučil hlavnímu sudímu přehodnotit kolega u videa. Skóre energického utkání mohl ve 32. minutě vyrovnat Cristhian Stuani, povedenou přihrávku spoluhráče však po dobře načasovaném náběhu nedokázal zužitkovat.

Po výměně stran tempo zápasu ochladlo, domácímu publiku mohlo dělat radost alespoň znovunastolení dominance světlemodrými. Klání ale bylo spíše soubojového rázu a dlouho nebyl k vidění atraktivní ofenzivní výpad. Až v 68. minutě otestoval pozornost Paula Gazzanigy v bráně Mikel Oyarzabal, argentinský gólman ovšem byl na prudkou přízemní střelu z úrovně penalty připraven. Oživení utkání tak vzal na sebe Dovbyk, které

Baskové tak z úvodního duelu vytěžili pouze bod. Příští zápas je čeká 19. srpna proti Celtě Vigo, Girona bude o den později hostit Getafe.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele