2. kolo
19.08.2023 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ander Barrenetxea (© AFP)

Sociedad si zopakoval nedávnou historii. O body se nechal obrat i Celtou Vigo

Hráči Realu Sociedad znovu nedokázali udržet hubený náskok, když remizovali ve druhém kole LaLigy na vlastním hřišti s Celtou Vigo 1:1. Úvodní gól zápasu padl ve 22. minutě, v níž se po oku lahodící individuální akci Takefusy Kuba dostal míč k Anderu Barrenetxeovi, jenž utěšenou ranou k bližší tyči zasel gólové semínko. Stejný hráč mohl na konci první půle svůj zápis v utkání rozšířit i o další branku, trefil však pouze tyč. Domácí to muselo mrzet dvojnásob ve čtvrté minutě závěrečného nastavení, neboť tým z Galicie vyrovnal zásluhou Óscara Minguezy.

V tomto kalendářním roce prohrál Real Sociedad na svém hřišti jediný zápas, jinak sbírá remízy a především výhry. Tuto skvostnou statistiku chtěli Baskové před vlastními fanoušky potvrdit i v prvním domácím střetnutí nového ročníku španělské nejvyšší soutěže. Celta Vigo navíc po svém úvodním zápase sezony nevzbuzovala nijak zvýšené obavy, když podlehla s pouhou jednou střelou na bránu Osasuně.

Hned v úvodu mohl jít domácí Sociedad do vedení, jenže hlavičku Carlose Fernándeze skvělým zákrokem vytěsnil Iván Villar, tudíž následoval jen rohový kop. O slovo se přihlásili také hosté, když po průniku středem hřiště napálil pouze tyč Hugo Sotelo. Ve 22. minutě se pak poprvé zatřepala síť po souhře dvou mladíků. Z pravé strany po šikovné kličce centroval Kubo, jenž našel na zadní tyči volného odchovance Basků Barrenetxeu, na jehož hlavičku už Villar nestihl zareagovat. Modrobílí měli v prvním poločase trochu více ze hry, leč o žádné dominanci se rozhodně mluvit nedalo. Barrenetxea mohl přidat gól do kabiny v nastaveném čase, jenže tentokrát orazítkoval tyč.

Hned zkraje druhé půle měla na levé kopačce možnost na srovnání nová posila z Lille Jonathan Bamba, jeho rána však nedělala Álexovi Remirovi žádný větší problém. Po pauze to byli právě bleděmodří, kteří měli jasnou převahu a hnali se za vyrovnáním. Hráči Viga byli trpěliví a v posledních chvílích vstřelili vyrovnávací branku. Postaral se o ni spíše sváteční střelec Mingueza, jenž se trefil z dorážky po střele Josepha Aidoa.

Sociedad i ve druhém duelu jen remizoval. Další zápas jej čeká 25. srpna, kdy vyzve Las Palmas, Celta Vigo bude ve stejný den hostit Real Madrid.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele