38. kolo
25.05.2024 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Samuel Lino (© AFP)

Atlético zakončilo sezonu Linem vydlážděným vítězstvím na hřišti Sociedadu

Atlético Madrid zvítězilo v závěrečném kole LaLigy na hřišti Realu Sociedad 2:0. O rozdílovou trefu se postaral už v úvodu utkání brazilský obránce Samuel Lino. Los Colchoneros tak zakončili sezonu na čtvrté příčce zajišťující účast v Lize mistrů, poprvé po 12 letech se však nedokázali umístit mezi třemi nejlepšími celky, kde je vystřídala Girona.

Oslavy Atlétika Madrid z udržení se v top čtyřce se projevily v minulém kole, ve kterém Los Colchoneros padli s Osasunou vysoko 1:4. Radost ale panovala i v Realu Sociedad, jenž si dvěma výhrami v řadě zajistil místenku v Evropské lize. Baskové chtěli dobrého rozpoložení využít k vítězství nad Atléty, na které v lize nevyzráli už téměř pět let.

Domácím však začátek utkání vůbec nevyšel, neboť se už v deváté minutě trefil hostující obránce Lino, když si dokázal na zadní tyči najít přízemní centr Marcose Llorenteho. Následující minuty patřily domácím, z několika nadějných náznaků se ale vyrovnání nedočkali. Zkraje druhé půlhodiny zkusil z rohového kopu štěstí Ángel Correa, s jeho střelou od praporku, a i s následnou dorážkou, si však dokázal Álex Remiro poradit. V nastaveném čase pálil z hranice vápna Llorente, znovu se ale předvedl domácí brankář, a zabránil tak dvougólovému manku před odchodem do kabin.

Po hodině hry si domácí vypracovali dosud největší šanci, když z hranice vápna pálil Takefusa Kubo. Japonský útočník dobře mířil do dolního rohu, skvěle však zasáhl Jan Oblak a míč vytěsnil na roh. V 69. minutě se prosadil Correa, radost z gólu mu ovšem rychle překazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajd. Úřadujícího mistra světa poté vystřídal Álvaro Morata, který se vzápětí dostal do samostatného úniku, ze kterého ale druhou trefu hostů nezapsal. Závěr utkání si již svěřenci Diega Simeoneho pohlídali a nedovolili Baskům vyrovnat. Ti si navíc nepohlídali zadní vrátka, čehož využil v poslední minutě nastavení Reinildo Mandava.

Real Sociedad tak ligové trápení proti Atlétiku neprolomil a nezískal ani bod. Na jeho konečném umístění na šesté pozici to nicméně nic nezměnilo.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele