21. kolo
21.01.2024 16:15 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Almería nebyla daleko od senzace. Real skolil poslední tým tabulky až gólem z nastavení

Real Madrid porazil ve 21. kole LaLigy Almeríu 3:2. Bílému baletu se absolutně nepovedl první poločas, když hned dvakrát inkasoval a zároveň ani jednou nevystřelil přímo na bránu. Takto hororový start utkání na svém stadionu prožil poprvé za minimálně 20 let. Po změně stran se však obrovský favorit zápasu oklepal a s vypětím všech sil otočil skóre, k čemuž potřeboval například penaltu Juda Bellinghama či dlouhé nastavení, ve kterém vstřelil vítěznou trefu Daniel Carvajal. Poslední celek tabulky tak nakonec ani na osmý pokus na půdě Los Blancos nebodoval.

Beznadějně poslední Almeríi čekal nelehký úkol, a to zápas proti možná největšímu favoritovi na zisk titulu. Červenobílí se zatím nedočkali jediné ligové výhry, nicméně v minulém klání překvapivě remizovali s lídrem španělské nejvyšší soutěže Gironou. Los Blancos ale měli motivaci navíc, poněvadž 18. ledna podlehli městskému rivalovi Atlétiku v poháru a rozhodně se chtěli vrátit na vítěznou vlnu.

Domácí duel s Almeríí však přinesl příznivcům Los Blancos hororový začátek. Trvalo to pouhých 36 vteřin, než se hostům podařilo vystihnout rozehrávku Realu a po precizním pasu Lucase Robertoneho vstřelil úvodní branku zápasu přízemní ranou na bližší tyč Largie Ramazani. Indálicos během úvodní půle nepouštěli favorita vůbec do zakončení, byl to naopak Sergio Arribas, jenž mohl po rychlém kontru navýšit náskok, balon mu ale v rozhodující chvíli sjel z kopačky. Ve 43. minutě pak na hranici vápna skočil míč přesně před Edgarem Gonzálezem, který se s ničím nepáral a střelou do šibenice navýšil vedení posledního celku ligy.

Bílý balet se do hry mohl vrátit v 56. minutě, kdy dostal příležitost zahrávat pokutový kop za hraní rukou v podání Kaikyho. K exekuci se následně postavil Bellingham, jenž přízemní ranou doprostřed brány vlil potřebnou krev do žil hráčům i fanouškům Realu. Almería ale dokázala odpovědět nejlepším možným způsobem, když se po rychlém kontru prosadil Arribas. Domácím ale i v tomto případě pomohl videorozhodčí, jenž odhalil faul v zárodku akce. Ve prospěch Los Blancos se měnil původní verdikt i v 67. minutě, kdy hlavní sudí nejprve neuznal gól Viníciuse Júniora kvůli zásahu rukou, po zhlédnutí doporučeného záznamu se ale rozhodl vyrovnání posvětit. V deváté minutě nastaveného času pak domácím zajistil tříbodový zisk na zadní tyči důrazný Carvajal.

Real tak doma s vypětím všech sil odvrátil senzaci a porazil Almeríu. V dalším kole změří síly 28. ledna s Las Palmas, Rojiblancos o dva dny dříve doma vyzvou Alavés.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

5:0

Reagovat
Moshe Dajan

už po minutě máš tip v piči

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele