24. kolo
10.02.2024 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Jude Bellingham a Rodrygo (© AFP)

Bílý balet ofenzivním galapředstavením setřásl nečekaného konkurenta v boji o titul

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve 24. kole španělské LaLigy na domácí půdě tabulkového rivala z Girony 4:0. Jako první se prosadil Vinícius Júnior, jenž se svou dalekonosnou střelou uspěl po pouhých šesti minutách hry. Brazilský útočník pak svůj zápis v duelu rozšířil o dvě asistence, přičemž ve 35. minutě těžil z jeho umění Jude Bellingham. Mladý Angličan navíc po změně stran přidal ještě jednu přesnou trefu a svým 16. gólem v ročníku se osamostatnil na čele tabulky střelců. Bílý balet zároveň navýšil náskok na soupeře na rozdíl pěti bodů.

Oba týmy v předešlém kole jen remizovaly, a jejich rozestup tak zůstal beze změny. Girona se mohla v případě vítězství posunout do čela, což se nejevilo jako úplně nepravděpodobné. Z posledních dvou zápasů na hřišti Realu totiž získala čtyři body, přičemž v letošní sezoně byla její síla jistě největší.

Tempo utkání ale začal udávat Bílý balet. V šesté minutě se k překvapení všech prosadil z poměrně velké vzdálenosti Vinícius Júnior. Jeho dělovka prosvištěla s odrazem od pravé tyče do brány. Na Santiago Bernabéu podruhé zavládlo napětí ve 22. minutě, kdy Juanpe fauloval jednoho z útočících hráčů a ve hře byla i penalta. Ta se ale nakonec nekopala, jelikož obránce hostů zatáhl za záchrannou brzdu ještě před pokutovým územím. Gironistes to jako varování před ofenzivní silou Los Galacticos nevzali vážně a potrestal je za to Bellingham. Ten ve 35. minutě pláchnul po skvělé přihrávce obraně a po kličce před brankářem už na něj čekala jen prázdná brána.

Ani po změně stran nešla na Los Blancos znát únava, naopak s přibývajícím časem rostla jejich chuť. V 54. minutě se dostal k odraženému míči v pokutovém území hostů Bellingham a bylo zajímavé pozorovat, s jakou vervou si došel pro svůj druhý gól v zápase. Pro Gironu si přichystal další tvrdý direkt v podobě branky Rodrygo, jenž dal alespoň na chvíli zapomenout na koncertující dvojici z předchozích minut. V 90. minutě v pokutovém území zbytečně fauloval Yan Couto a hlavní sudí odpískal penaltu. Její exekuci si vzal na starost Joselu, trefil ale jen levou tyč.

Real Madrid zvítězil a vybudoval si na čele tabulky důležitý náskok. V dalším kole se utká 18. února s Vallecanem, Girona se o den později střetne s Athleticem.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele