8. kolo
01.10.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Betis (© AFP)

Betis vyslal na Letnou jasný vzkaz. Hořký večer Valencie odstartoval objev z akademie

Real Betis dal částečně zapomenout na řadu zaváhání z minulých týdnů a v osmém kole LaLigy zdolal Valencii 3:0. Klub z Andalusie, který v příštím duelu Evropské ligy narazí na pražskou Spartu, svého soupeře od začátku utkání přehrával. Krátce před poločasovou přestávkou vstřelil úvodní a nakonec i vítěznou branku 18letý odchovanec Assane Diao, jenž se trefil i v minulém utkání při své prvoligové premiéře. Tyto zásahy z něj udělaly nejmladšího hráče, jenž se v tomto století střelecky prosadil ve svých dvou prvních startech ve španělské nejvyšší soutěži.

Valencii fantastické vítězství nad Atlétikem Madrid paradoxně přibrzdilo, což potvrzovaly dva zápasy v řadě bez výhry. V posledním kole Netopýři doplatili na vyloučení Selima Amallaha a doma padli s Realem Sociedad 0:1. Své zaváhání chtěli napravit proti Betisu, jenž se rovněž nenacházel v dobrém rozpoložení. Andalusané totiž po debaklu s Barcelonou pouze remizovali s Cádizem a také s nováčkem soutěže z Granady.

Tým ze Sevilly vstoupil do utkání aktivně. Už v sedmé minutě odcentroval Héctor Bellerín a k zakončení hlavou se dostal na zadní tyči naběhnutý Ayoze Pérez, jenže k dosažení branky chyběla jeho pokusu dostatečná razance. O chvíli později se na hranici malého vápna prodral ke střele Rodri, z dobré pozice ale i kvůli důraznému bránění prostor mezi třemi tyčemi minul.

Zelenobílí hýřili větší aktivitou i nadále, Giorgi Mamardashvili v bráně Valencie ale předváděl spolehlivý výkon. Ani on však nedokázal zabránit gólu ze 41. minuty. Ten si na svoje konto připsal Diao, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži, kterou způsobil ostrý centr z přímého kopu.

Druhý poločas začal stejně jako ten první skončil, tedy brankou Betisu po standardní situaci. V 52. minutě se totiž k rozehrávce rohového kopu postavil Isco, který vyslal prudký centr na přední tyč, kde ho razantní hlavičkou nasměroval do sítě Marc Roca. Podíl bývalého hráče Realu Madrid na gólu byl o to větší, že roh sám vybojoval.

Třetí přesný zásah domácích v utkání přidal v 69. minutě Rodri, avšak jeho radost brzy překazil zdvižený praporek. Stejně dopadl i jeho kolega Borja Iglesias o pár chvil později. V závěrečné fázi se snažili přinést zápletku zvýšenou aktivitou Netopýři, hráči ze Sevilly ale jejich útočné snažení potrestali třetí brankou a tentokrát už regulérní. V 85. minutě se o ni postaral Abde Ezzalzouli, který rychlý protiútok zakončil nádhernou střelou do šibenice.

Betis tak několik zaváhání v řadě napravil a doma získal plný počet bodů. V dalším kole se 8. října utká s Deportivem Alavés. Ještě předtím však svede bitvu v Evropské lize s pražskou Spartou. Netopýři změří 7. října síly s Mallorkou.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele