14. kolo
26.11.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Betis (© AFP)

Ofenziva nováčka volá po posilách. Betis si před pražským výletem smlsl na Las Palmas

Real Betis porazil ve 14. kole LaLigy nováčka Las Palmas 1:0 a potvrdil skvělou bilanci na domácím trávníku, kde v letošní sezoně ještě nenašel přemožitele a šestkrát v řadě tam zvítězil. Základ úspěchu položil v 19. minutě z dorážky Willian José, jenž v ročníku 2015/2016 nastupoval právě v dresu hostujícího celku. Tomu by se podobný ofenzivní hráč hodil, neboť klubu z Kanárských ostrovů patří druhý nejhorší útok v soutěži a už posedmé vyšel gólově naprázdno. Tým ze Sevilly se naopak ideálně naladil na čtvrteční zápas Evropské ligy, v němž se střetne s pražskou Spartou.

Večerní klání v Andalusii svedlo k bitvě celky, které před reprezentační pauzou předváděly velmi dobré výkony. Betis dokonce vstupoval do utkání se sérií 12 duelů v řadě bez porážky. Velké překvapení Las Palmas ovšem ztrácelo na svého soupeře pouhé tři body. Chlubit se navíc mohlo jednou z nejlepších obran v soutěži, zádrhel však nastával v ofenzivní části hřiště, jelikož klub z Kanárských ostrovů dosud nastřílel jen 11 branek.

Úvodní příležitost patřila Chadimu Riadovi, na jehož zakončení hlavou však Álvaro Valles našel odpověď. V 19. minutě už hosté inkasovali. Brankář hostů dokázal zareagovat na střelu Isca z bezprostřední blízkosti, Willian José byl ale ve správný čas na správném místě a rozvlnil odkrytou síť.

Záložník Guido Rodríguez poté málem využil chyby žlutomodrých, když spatřil vysunutou pozici Vallese a pokusil se ho překvapit zakončením z půlící čáry. Gólman hostů se před ostudou zachránil vyražením míče na rohový kop. Ještě před odchodem do šaten se musel poprvé činit Fran Vieites. Zoufalá čísla ofenzivy hostů potvrdil Marvin Park, jenž nevyužil rovnou dvě možnosti k vyrovnání stavu.

Po návratu na hrací pažit se pokračovalo v mírném tempu. Přesto dokázal Saúl Coco vyděsit příznivce klubu z Kanárských ostrovů, když neohrabaně tečoval centr domácích a balon zasvištěl těsně kolem branky. Hořkou pilulkou se pro Betis následně stalo vynucené střídání Williama Carvalha kvůli zranění svalového typu. Celek z Andalusie v závěru pravděpodobně podcenil Las Palmas, které si vytvořilo nápor. Největší příležitost spálil Munir El Haddadi, jenž v dobré pozici zamířil mimo.

Utkání tak dotáhl do vítězného konce Betis. Ten se v dalším ligovém kole střetne 3. prosince s Almeríí. Las Palmas změří o dva dny dříve síly s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele