20. kolo
13.01.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Isco (© AFP)

Mizérie Betisu skončila díky Iscově gólu v zápase s Granadou

Betis prolomil špatnou formu z předchozích zápasů, když si ve 20. kole LaLigy na domácí půdě poradil s Granadou 1:0. Dlouho bezbrankové utkání rozhodl gólem v 76. minutě Isco, jenž skóroval potřetí v ročníku. Nováček soutěže se chvíli po jeho trefě sice radoval z vyrovnání, jejich euforii však utnul svým zásahem videorozhodčí.

Fotbalisté Betisu pokračovali ve svém trápení i po Novém roce. Andalusané protáhli sérii bez vítězství již na šest soutěžních klání v řadě, přičemž v týdnu navíc vypadli ze španělského poháru. Tentokrát na domácí půdě přivítali Granadu. Hosté byli outsiderem utkání, jelikož se topili na předposledním místě v tabulce, v minulém kole ale dokázali uhrát důležité tři body proti Cádizu.

Úvodní minuty byly na obou stranách opatrné, když se ani jeden z týmů nikam příliš nehrnul. První větší zaváhání v defenzivě soupeře přišlo ve 23. minutě poté, co Assane Diao po přízemní přihrávce uvnitř pokutového území pohotově pálil. Jeho rána byla prudká, ovšem namířil ji přímo do hrudi vyběhnutého brankáře. Betis byl i nadále lepším týmem, když více hrál s míčem a snažil se tvořit hru. Střelecky byl sice mnohem aktivnější, ale znatelně se trápil v přesnosti, a tak týmy šly do šaten za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl i nadále velmi vyrovnaný a žádný z týmů svého soupeře pod nebezpečný tlak nedokázal dostat. Střelecký půst dokázal prolomit až v 76. minutě záložník Isco. Ten předvedl své fotbalové kvality, když se ve vápně dostal k balonu a bez většího váhání chladnokrevně zakončil ranou k levé tyči.

V 82. minutě ovšem došlo k dramatizaci, když si skvěle za obranu naběhl Matías Arezo a svůj únik završil střelou za vyběhnuvšího gólmana. Radost z vyrovnání ovšem netrvala dlouho, neboť videorozhodčí nepřehlédl těsný ofsajd, který situaci předcházel. Nejtěsnější možné vedení si poté už zelenobílí vzít nenechali.

Betis tak prolomil špatnou formu a doma získal tři body. V příštím kole se 21. ledna utká s Barcelonou, Granada změří o den dříve síly s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele