11. kolo
29.10.2023 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Willian José (© AFP)

Betis doma udržel šňůru neporazitelnosti. Naděje Osasuny na body zlomil kouzelník Isco

Fotbalisté Betisu zvítězili v 11. kole LaLigy nad Osasunou 2:1, a zůstali tak v letošní sezoně doma stále neporaženi. Divácky nepříliš atraktivní první půli rozčísl úvodní brankou nejlepší střelec domácího celku Willian José. Když už to několik minut před závěrečným hvizdem vypadalo, že po brance hostujícího Rubéna Garcíi dospěje utkání k dělbě bodů, zvrátil vývoj na stranu zelenobílých Isco, jenž tak k asistenci z první půle přidal také vítězný gól.

Betis sice pětkrát v řadě v lize neprohrál, hned čtyřikrát si však v rámci tohoto období připsal jen remízu. S výjimkou Valencie se přitom setkával s týmy ze spodní poloviny tabulky, paradoxně právě Netopýry se mu ale podařilo jako jediné porazit. Osasuna do Andalusie dorazila s pověstí nevyzpytatelného celku, který většinu svých bodů vybojoval na hřištích soupeřů. Konkrétně na Estadio Benito Villamarín ovšem v rámci ligové soutěže naposledy neprohrál v roce 2014.

Utkání bylo plné nepřesností, což také dokazoval fakt, že první zakončení si připsal až v 17. minutě mladičký Španěl Assane Diao, avšak to se nedočkalo velkého úspěchu, poněvadž křídelník mířil daleko mimo bránu. Fanklub defenzivního fotbalu si první poločas náležitě užíval, avšak příznivci rychlé hry u obrazovek a v hledišti trpěli. Ani jeden z týmů nechtěl obdržet první gól, a tak se soustředili spíše na obrannou činnost než na vstřelení úvodní branky. Až v závěru prvního dějství mohl skóre změnit Isco, nicméně jeho pokus těsně minul levou tyč. Po jeho centru na přední tyč se ale o chvíli později prosadil nejlepší střelec klubu z Andalusie Willian José.

Brazilský útočník mohl vedení svého celku navýšit krátce po změně stran, nicméně při samostatném průniku na brankáře zvolil střelu doprostřed, kdy byl na značkách připraven Sergio Herrera. Více už ale střelec jediné přesné trefy utkání nepředvedl, poněvadž ho na hřišti nahradil jeho krajan Luiz Henrique. Nedaleko vyloučení byl hostující David García, jenž na první pohled ve vlastním vápně fauloval, jenže po zhlédnutí videa rozhodčí odvolal jak druhou žlutou kartu, tak i pokutový kop. Jeho jmenovec Rúben García nakonec v závěru utkání skvěle zpracoval křižný pas a prostřelil legendárního Claudia Brava. Chilského brankáře to nakonec nemuselo mrzet, poněvadž pár sekund před koncem spasil vítěz Ligy Mistrů s Realem Madrid Isco.

Osasuna tak venkovní formu na neoblíbeném stadionu nepotvrdila a prohrála. V příštím kole 4. listopadu přivítá Gironu, na hřiště Betisu tentýž den zavítá Mallorca.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele