2. kolo
20.08.2023 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Abner v souboji s Césarem Azpilicuetou (© AFP)

Atlético si účelným způsobem dokráčelo pro bod. Opatrný šlágr nenabídl góly po pěti letech

Real Betis remizoval ve druhém kole LaLigy na domácí půdě s Atlétikem Madrid 0:0. Zelenobílí měli hned od úvodního hvizdu jasnou převahu, ani jedna z jejich 10 střel však v průběhu první půle nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi. Po změně stran v defenzivně laděném klání opadla už i aktivita domácích a zápas bez větších šancí dospěl k bezbrankovému výsledku. Tím střetnutí těchto týmů skončilo poprvé od dubna 2018, od té doby klub ze Sevilly ovládl jediný vzájemný duel.

El Glorioso za sebou měli velmi složité úvodní klání, ve kterém zvítězili na půdě Villarrealu 2:1. Skvělý návrat na španělské trávníky prožil Isco, jenž po dlouhé pauze opět předvedl své kvality a po zásluze byl vyhlášen mužem zápasu. Klub z Andalusie čekal další obtížný úkol, jelikož se mu do cesty postavilo Atlético Madrid. Los Colchoneros si v prvním kole bez problémů poradili s nováčkem z Granady, kterého porazili 3:1, a úvodní zápas sezony tak neprohráli již po 12. v řadě.

O první zajímavý moment se po dvou minutách hry postaral domácí obránce Abner, jehož střela prolétla jen těsně vedle pravé tyče. Obdobným způsobem si o 20 minut později vedl také Ayoze Pérez, jenž rozvlnil pouze boční síť. Domácí celek byl i nadále nebezpečnější a v závěru prvního poločasu měl blízko k otevření skóre. Hlavička Aitora Ruibala i táhlá střela Isca však skončily mimo vymezený prostor brankovou konstrukcí.

Také v úvodu druhé půle zahrozili jako první zelenobílí, ani další pokus Péreze ale neměl gólové parametry a pouze minul levou tyč. Po hodině hry se k zakončení konečně dostali rovněž hosté, s hlavičkou Maria Hermosa mířící pod břevno si však poradil pozorný Rui Silva. Závěr utkání přinesl náznaky šancí na obou stranách hřiště, stejně jako v dosavadním průběhu ale oběma celkům chyběla přesnost v koncovce.

Betis tak vinou nepřesností nedokázal přetavit aktivitu ve vítězství. Zlepšit produktivitu se pokusí 27. srpna na půdě Bilbaa. Colchoneros změří o den později síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele