2. kolo
18.08.2023 19:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Gerard Moreno (© AFP)

Kapitán Žluté ponorky nasměroval svou posádku k první výhře. Mallorca přišla o dlouhou sérii

Hráči Villarrealu zvítězili ve druhém kole LaLigy na Mallorce 1:0 a ukončili nelichotivou šestizápasovou sérii bez vítězství na tomto ostrově. Hosté sice měli po takřka celé utkání územní i střeleckou převahu, jenže do vyložených šancí se dlouho nedostávali. Recept na kompaktní defenzivu Pirátů tak našel až v 62. minutě nestárnoucí kapitán Gerard Moreno, který žlutým vystřelil první body v novém ročníku.

Celek z Baleárských ostrovů při rozjezdu španělské nejvyšší soutěže zamířil na Gran Canarii a uhrál tam proti Las Palmas remízu 1:1. Totožným výsledkem mohl skončit také úvodní střet mezi Villarrealem a Betisem, jenže Žlutá ponorka nezvládla koncovku utkání a nechala rozhodnout Williana Josého. Sebevědomí hráčů pátého celku loňského ročníku tak dostalo před zápasem s Rumělkami, s nimiž loni nezískali ani bod, citelný zásah.

Ani tentokrát Villarreal neoplýval přílišnou ofenzivní kreativitou a dlouho se mu nedařilo prorazit kompaktní obranný blok Mallorky. První náznak šance přišel až po půlhodině hry, kdy si do volného prostoru naběhl Álex Baena, zevnitř šestnáctky ale bodlem minul branku Predraga Rajkoviče. Stejný hráč o devět minut později napřáhl z velké dálky a dokázal zaměstnat srbského gólmana, který však razantní pokus vyrazil.

Obraz hry se po návratu z kabin víceméně neměnil a dobývání obrany Pirátů pokračovalo. Pozdvižení přinesla situace z 53. minuty, kdy Moreno sice dopravil míč do sítě, avšak pomohl si k tomu rukou, a rozhodčí tak branku neuznal. O devět minut později už se ale hostující kanonýr radovat mohl, když se k němu se štěstím odrazil balon v malém vápně a Moreno z velké blízkosti poslal Žlutou ponorku do vedení. Ofenzivně bezzubí Los Bermellones na odpověď síly nenašli a z duelu odešli s prázdnou.

Mallorca tak na výsledky vzájemných zápasů z minulé sezony nenavázala a prohrála. V příštím kole se 26. srpna představí na hřišti Granady, Villarreal o den později přivítá Barcelonu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele