9. kolo
07.10.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Na Mallorce pálila typicky španělská jména. Valencii raketový start soupeře nesložil

Deváté kolo LaLigy nabídlo divákům na Baleárských ostrovech remízu 1:1 mezi Mallorkou a Valencií. Hosté se nenechali zaskočit bleskurychlým gólem Daniho Rodrígueze a naopak po bojovném výkonu ještě před přestávkou vyrovnali zásluhou Diega Lópeze. Góly držitelů tradičních příjmení, když obě patří ve Španělsku mezi pětici nejpočetnějších, byly těmi posledními, a Rumělky tak na svém stadionu nevyhrály počtvrté za sebou.

Fotbalisty Valencie skvělá výhra 3:0 nad Atlétikem Madrid totálně utlumila, o čemž svědčily tři zápasy v řadě bez vítězství. Hned dvakrát navíc Netopýři padli, přičemž nevstřelili ani jeden gól. Domácí Mallorca na tom ovšem s formou nebyla o moc lépe, jelikož od startu ligového ročníku zvítězila pouze jednou a prozatím se nacházela v dolních patrech tabulky. Jedním z pozitiv pro Rumělky byla remíza v předminulém kole s Barcelonou, po které ovšem přišla další dělba bodů na hřišti Vallecana.

Kapitán Rodríguez šel spoluhráčům příkladem a prolomil bezbrankový stav již v páté minutě. Obrovské chyby se dopustil hostující Cristhian Mosquera, jenž nedokázal odklidit míč. Ten se ocitl u útočníka celku z Baleárských ostrovů, jenž jej razantní střelou z voleje dostal za záda gólmana Los Che.

Pepelu, který byl v létě součástí kontroverzního přestupu, následně vyslal neskutečný projektil z úctyhodné dálky, ten ale bohužel pro něj skončil na brankové konstrukci. Vedat Muriqi chvíli po uplynutí půlhodiny hry dočasně zvýšil náskok Los Pirates. Jeho samostatnému úniku však předcházel jasný ofsajd, a tak branka neplatila. Přesto šly celky do poločasové přestávky za smírného stavu, autorem klasického gólu do šatny se stal López.

Ani po změně stran se Muriqi nezapsal na listinu střelců. Proti centrovanému míči skočil šipku k zemi a nasměroval jej navzdory složitým podmínkám přesně na branku. Giorgi Mamardashvili se ale nenechal překvapit. Gruzínce později nahradila tyčka, když pálil Giovanni González z ostrého úhlu. Muriqi byl v 82. minutě kontroverzně poslán k zemi v pokutovém území, píšťalka hlavního arbitra však zůstala němá.

Bitva dvou trápících se celků tak nakonec vyústila v remízu. V následujícím kole se Netopýři 23. října střetnou s Cádizem, Rumělky změří o dva dny dříve síly s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele