37. kolo
19.05.2024 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Alejandro Pozo u míče (© AFP)

Procitnutý Darder zajistil týmům LaLigy výlety na Mallorku i v příštím ročníku

Hráči Mallorky si i navzdory zaváhání s poslední Almeríí, se kterou v předposledním 37. kole pouze remizovali 2:2, zajistili účast v příští sezoně LaLigy. Přestože se domácí dostali po necelé půlhodině hry do vedení, tak hosté v dalším průběhu stav utkání otočili. Velký podíl na tom měl především Sergio Arribas, jenž k přesné trefě přidal i asistenci. Závěrečné slovo však měl celek z Baleárských ostrovů, kterému krátce před koncem zařídil alespoň bod Sergi Darder. Ten se stal hrdinou posledních týdnů, jelikož před necelým týdnem svým prvním gólem v ročníku zajistil odvrátil Rumělky od prohry v Pamploně.

Dlouhé čekání na potvrzení setrvání v nejvyšší španělské soutěži mohlo skončit v předposledním kole pro Mallorku, která věděla, že jí jedna výhra stačí k tomu, aby si zajistila čtvrtou sezonu v LaLize v řadě. I kdyby se to nepodařilo, případné zaváhání Cádizu, který se nacházel čtyři body pod ní v sestupové zóně, by znamenalo, že Rumělky budou v posledním kole v bezpečí. Na jejich hřiště navíc přijela beznadějně poslední Almería, a kýžené tři body se tak od domácích očekávaly.

Povinné vítězství se však nerodilo vůbec jednoduše, celek z Baleárských ostrovů sice kontroloval hru, ale žádné větší příležitosti nepřicházely. Ve 29. minutě si nakonec domácí pomohli standardní situací. Balon z rohového kopu propadl k Josému Copetovi, ten jej se štěstím tečoval směrem ke Cylu Larinovi, jenž zareagoval pohotově a zakončil do odkryté branky. V závěru prvního poločasu však dokázali Rojiblancos vyrovnat. Skákající centr z levé strany doputoval až na hranici vápna k Arribasovi, který napálil míč placírkou ke vzdálenější tyči.

Po změně stran se hnal za dalším gólem aktivní Larin, nicméně dvakrát v krátkém časovém sledu jej v nadějné pozici obrali o míč skluzem hostující obránci. Kanadský útočník se dostal k zakončení až po přihrávce Vedata Muriqiho, jeho projektil z hranice šestnáctky však fantastickým reflexivním zákrokem vykryl Fernando Martínez. O chvíli později potrestal neproměněné příležitosti Mallorky Bruno Langa. Ten totiž napřáhl zhruba 25 metrů a čistě trefeným přímým nártem napálil balon nechytatelně do vzdálenější šibenice. V 83. minutě se Rumělky dočkaly zaslouženého vyrovnání. Postaral se o to Darder, který se v pokutovém území nejprve šikovně otočil a posléze zakončil placírkou ke vzdálenější tyči.

Mallorca tak sice doma zaváhala a získala jen bod, i ten jí však stačil k záchraně v nejvyšší španělské soutěži. Oba celky sehrají poslední zápas sezony 25. května. Rumělky se utkají s Getafe, Almería vyzve Cádiz.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele