20. kolo
13.01.2024 16:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Cyle Larin (© AFP)

Radost Celty z Aspasova milníku zahalila ztráta dvou bodů z Mallorky

Mallorka hrála ve 20. kole LaLigy s Celtou Vigo nerozhodně 1:1. Na největším Baleárském ostrově otevřeli v 10. minutě skóre hosté zásluhou Iaga Aspase, jenž si připsal jubilejní 150. trefu v nejvyšší španělské soutěži. Vedení však Los Celestes nevydrželo ani do poločasu, neboť v závěru první půle určil konečný výsledek Cyle Larin. Svěřenci Rafaela Beníteze tak alespoň přerušili sérii tří proher s Rumělkami v řadě.

Celta Vigo odstartovala rok 2024 tím nejlepším možným způsobem, když v honbě za záchranou mezi španělskou elitou porazila Betis 2:1. Povinnost si splnila také v poháru, kde po výhře 4:2 postoupila do dalšího kola. Mallorca naopak v posledním klání narazila na silný Real Madrid a po pěti ligových duelech v řadě bez porážky se musela smířit s prohrou.

Na bodový zisk to na konci 10. minuty nevypadalo ani v tomto duelu. Jörgen Strand Larsen nejprve obral o míč váhajícího obránce soupeře, následně s ním udělal několik kroků směrem do šestnáctky, kde jej učebnicově předložil Aspasovi a ten balon střelou z první poslal chirurgicky přesně k levé tyči. Ve snaze s nepříznivým stavem něco udělat, šlápli domácí na plyn a ve 23. minutě byli blízko srovnání. Larin si ve vápně našel ideální pas z levé strany a vypálil, jeho pokus placírkou ale skončil jen nad břevnem.

Těsně před odchodem do šaten se mladý Kanaďan dostal do šance znovu, tentokrát už však byl úspěšnější. Giovanni González obdržel dlouhý pas za obranu, poslal jej pod sebe nabíhajícímu Larinovi, ten předskočil obránce a z prvního doteku propasíroval míč za záda gólmana.

Po návratu ze šaten se na větší vzruch čekalo až do 60. minuty, kdy balon po standardce hlavou zasáhl domácí Dani Rodríguez, mezi tři tyče jej ale nenasměroval. Los Bermellones měli na svědomí i další nebezpečnou situaci. Antonio Raíllo si po dlouhém autu našel míč ve vápně a zakončoval totožným způsobem jako několik minut před ním jeho kolega. Bohužel pro Mallorku byl stejný i výsledek.

Kormidlem duelu nepohnul ani čtvrthodinu před koncem Larin, jenž běžel z mírného úhlu sám na brankáře a střelou na bližší tyč prověřil jeho pozornost. Vicente Guaita nicméně Kanaďanův pokus vytěsnil mimo.

Mallorca tak sice nezvítězila, opět však zůstala na domácí půdě neporažena. V následujícím kole se 22. ledna střetne s Villarrealem, Celta Vigo přivítá o dva dny dříve Real Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele