36. kolo
15.05.2024 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Raya Vallecana (© AFP)

Vallecanu brzká červená stopku nevystavila. Rayo k záchraně nasměroval nůžkami Lejeune

Rayo Vallecano porazilo v zápase 36. kola LaLigy Granadu 2:1, a prodloužilo tak sérii neporazitelnosti proti andaluskému celku na 11 zápasů. Domácí fotbalisté se nenechali rozhodit ani brzkým vyloučením Óscara Treja, jenž nechtěně kopl do hlavy jednoho ze soupeřů. O vítězství Madriďanů nakonec rozhodl gól Jorgeho de Frutose, jenž v závěru navyšoval vedení po famózním zásahu Floriana Lejeuneho z první půle. Po tříbodovém zisku se tak možnost pádu Raya do druhé ligy dostala jen do roviny teorie.

Iňigo Pérez byl v únoru jmenován do funkce trenéra Vallecana ve snaze odvrátit sestup. Tři kola před koncem sezony potřeboval se svým celkem k dokončení mise získat čtyři body anebo zaváhání dvou přímých konkurentů. Důležité vítězství mohli Los Vallecanos zaznamenat na domácí půdě, jelikož přivítali už jistě sestupující Granadu.

Hráči Vallecana si pořádně zavařili již ve třetí minutě. Trejo trefil vysokou nohou do hlavy soupeře a po intervenci videorozhodčího obdržel červenou kartu. Rayo tak téměř celý zápas čelilo Granadě v 10 hráčích. Početní výhodu se jako první pokusil zužitkovat Miguel Rubio, jenže jeho hlavička po rohovém kopu těsně minula tyč.

I přes oslabení však měli více ze hry Los Vallecanos a převahu demonstrovali ve 23. minutě gólem. Brankář Marc Martínez si sice s první střelou poradil, jenže míč zůstal ve skrumáži v pokutovém území, kde se nejlépe zorientoval Lejeune a akrobatickým zakončením poslal domácí do vedení. Debutant v bráně Nazaríes pak zabránil dalšímu inkasovanému gólu, když vychytal únik aktivně hrajícího Isiho Palazóna.

Díky vedení se ve druhém dějství svěřenci kouče Péreze soustředili především na obrannou činnost a drželi tým z Granady mimo dosah brány Stoleho Dimitrievskiho. Diváci na Campo de Futbol de Vallecas tak příliš zajímavých momentů neviděli. Ze sedaček je zvedl až Álvaro García, jenž v 71. minutě uháněl sám na Martíneze. Přestože se mu jej podařilo obejít, zamířil pouze do boční sítě.

O devět minut později už však 34letý brankář kapituloval. De Frutos si naběhl do vápna, kde se k němu trochu se štěstím dostal míč. Španělský útočník přehodil Martíneze a přidal pojistku na vítězství. Alespoň čestný úspěch Andalusanů zaznamenal v 89. minutě krásnou patičkou Lucas Boyé.

Vallecano tak doma zvítězilo a díky zaváhání Cádizu v souběžně hraném utkání si zajistilo záchranu. Oba kluby sehrají další ligové kolo 19. května. Rayo změří síly s Barcelonou, Granada vyzve Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele