14. kolo
25.11.2023 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bebé v souboji s Laminem Yamalem (© AFP)

Vallecano se stává Xaviho noční můrou. Barcelonu od nečekaného krachu zachránil vlastňák

Hráči Vallecana zaskočili ve 14. kole LaLigy Barcelonu, se kterou remizovali 1:1. Domácí se dostali v prvním poločase do vedení, když výstavní šajtlí z dálky skóroval Unai López. Hosté ovšem v závěru utkání srovnali, a to až díky vlastnímu gólu Floriana Lejeuneho.

Katalánci tak již popáté v řadě na celek z jižního Madridu nevyzráli, což je zároveň Xaviho nejdelší série bez vítězství proti jakémukoliv týmu od doby, co se stal trenérem Blaugranas. Ti tak v sezoně stále zažili pouze jednu porážku, která přišla od dalšího mužstva z hlavního města, Realu Madrid.

Barcelonu postihla při reprezentační přestávce jedna z nejhorších možných zpráv. Při zápase španělského národního týmu se totiž zranil Gavi, který si přetrhl vazy v koleni, čímž pro něj letošní sezona skončila. Po vydřeném vítězství proti Deportivu Alavés čekalo Blaugranas nevyzpytatelné Vallecano, jež z posledních devíti ligových duelů prohrálo pouze jednou.

To, že se Barca v poslední době nenacházela v nejlepším herním rozpoložení, doložil hned v úvodu střetnutí Frankie de Jong, který ve vlastním pokutovém území lacině přišel o míč. Óscar Valentín ale nabídnutou příležitostí pohrdl a vyprodukoval pouze slabý pokus do rukavic Iňakiho Peni. Na druhé straně proměnil bránící hráče v kužely Lamine Yamal, v koncovce však neměl potřebný klid a selhal. A tak se ve 39. minutě za hranicí šestnáctky opřel do odraženého balonu Unai López a parádním volejem poslal Rayo do vedení.

Po změně stran se Katalánci prezentovali zvýšenou aktivitou. Z centru Roberta Lewandovského mohl těžit Pedri, ale jeho hlavička ze záklonu se nesetkala s úspěchem. Následně musel nebezpečný únik de Jonga hasit za cenu žluté karty hrdina prvního dějství Unai López. K exekuci přímého kopu z nadějné pozice se postavil Lewandowski, ale ranou do zdi bránících hráčů jen potvrdil, že se po zranění stále hledá. Xaviho svěřence mohl ze střelecké letargie probudit střídající Raphinha. Svým tvrdým projektilem zpoza vápna však rozezvučel pouze tyč. V 82. minutě se hosté přece jen dočkali kýženého vyrovnání, když si střílený centr Alejandra Baldeho srazil do vlastní sítě Lejeune.

Barcelona tak na hřišti Vallecana zaváhala a získala jen bod. V příštím kole se 3. prosince utká s Atlétikem Madrid, Rayo změří o den dříve síly s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele