27. kolo
02.03.2024 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Cádizu (© AFP)

Rayo dovedlo další deštivý duel jen k remíze, Cádiz vydřel bod v nastavení

Vallecano remizovalo ve 27. kole LaLigy s Cádizem 1:1. Stejně jako v předchozím klání s Gironou se muselo Rayo popasovat se silným deštěm, kvůli němuž dokonce na chvíli hlavní arbitr přerušil zápas. Tentokrát mu nepříznivé podmínky přinesly alespoň bod. Nejprve sice po centru navrátilce Isiho Palazóna poslal Madriďany do vedení obránce Florian Lejeune, v nastavení si však poslední slovo vzali hosté a zásluhou Javiho Hernándeze vybojovali smírný výsledek.

Žlutá ponorka zůstávala potopená v sestupovém pásmu, přičemž její poslední ligové vítězství se datovalo do 1. září minulého roku. Jiskru naděje jí ovšem dodal skvělý závěr proti Celtě Vigo, ve kterém vybojovala bod gólem ve 100. minutě. Právě předchozí zápas mohl Piráty nakopnout v duelu proti Rayu, které se rovněž trápilo, když nezvítězilo již osm soutěžních klání v řadě.

Ze začátku to skutečně byli hosté, kteří se více tlačili do zakončení. První větší šanci si však připravilo Vallecano, když z velké dálky tvrdě vypálil Palazón. Jeho rána nadělala brankáři Cádizu starosti, nakonec ji ale Conan Ledesma zkrotil. Piráti byli poté znovu aktivní. Nejnebezpečnější příležitost měli ve 29. minutě, kdy po rohovém kopu hlavičkoval Javi Hernández, jeho střelu ale vychytal Stole Dimitrievski. V závěru první půle se protáhl do dobré pozice Óscar Trejo, ale jeho zakončení těsně minulo levou tyč.

Cádiz pokračoval v úvodu druhého poločasu v nastoleném tempu z předešlé části a v 50. minutě mohl jít do vedení, hlavičku Rubéna Sobrina však Dimitrievski vytáhl nad břevno. Vzápětí se do šance dostali také Los Vallecanos, po křižné přihrávce se ke střele dostal Raúl de Tomás, avšak připraveného Ledesmu nepropálil. Přibližně po hodině hry byl zápas přerušen kvůli velmi prudkému dešti. Po 10 minutách se sudí rozhodl poslat hráče zpět na trávník. První šanci po vynucené pauze měl po rohovém kopu hlavičkující Lejeune, ale Ledesma skokem míč lapil. Po dalším rohu už se Lejeune prosadil, když vysoký centr přeletěl všechny hráče v pokutovém území a dopadl před francouzského obránce, který jej nohou dopravil do sítě. Cádiz však dokázal vyrovnat zásluhou Javiho Hernándeze.

Oba celky tak ve vzájemném souboji sérii nezdarů neprolomily. Vallecano změří 10. března v dalším ligovém klání síly s Deportivem Alavés, Cádiz vyzve o den dříve Atlético Madrid.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele