11. kolo
30.10.2023 21:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Gerard Moreno (© AFP)

Villarreal vytěžil z divokého poločasu v Andalusii tři body, Granada ve stíhací jízdě neuspěla

Villarreal porazil v 11. kole LaLigy nováčka z Granady 3:2. "Žlutá ponorka" k vítězství výrazně nakročila během první půlhodiny zásluhou dvougólového Gerarda Morena a Alexandera Sörlotha, jenž nejprve přihrával svému kolegovi na branku a poté sám jednu vstřelil. Nazaríes náskok soupeře ještě před koncem první půle stahovali, ale vyrovnání se nakonec nedočkali. Andalusané tak zůstali předposlední, zatímco jejich soupeř po ukončení pětizápasové ligové série bez vítězství od sestupového pásma odskočil.

Dohrávka nabízela střet týmů, které zatím patřily k velkým zklamáním soutěže. Domácí nováček LaLigy dokázal v letošní sezoně dosud vyhrát pouze jednou z 10 případů a jen díky třem remízám mu patřila předposlední příčka, která ovšem byla taktéž sestupová. Villarreal sice působil v nejvyšší lize výrazně déle, jenže napočítal jen o jednu výhru víc a nacházel se na nelichotivé 15. pozici.

Byla to ovšem právě "Žlutá ponorka", která udeřila jako první. V 18. minutě doputoval s míčem Sörloth až do šestnáctky, kde jej předložil jako na zlatém podnose Gerardu Morenovi, a ten bez problému otevřel skóre. Zkušený útočník navíc o chvíli později dostal po faulu na svého norského parťáka možnost vsítit také druhou branku, což střelou po zemi k tyči beze zbytku využil.

Třetí zásah pak ještě před půlhodinou hry vstřelil utaženou ranou na zadní tyč sám Sörloth. Po tomto momentu jako by ale přišlo ze strany Villarrealu uspokojení a aktivitou začali hýřit domácí. Pouhou minutu po gólu na 0:3 si za obranu skvěle seběhl Ricard Sánchez a zakončením z velkého úhlu snížil. Krátce nato si Myrto Uzuni položil ve vápně jednoho z obránců a střelou k tyči vsítil druhý gól svého celku.

Úvod druhé půle už podobně bláznivou podívanou nenabízel a na první větší příležitost se čekalo až do 60. minuty. To se domácí Antonio Puertas opřel do míče hlavou, mířil však těsně nad. Další šanci srovnat měla Granada o několik chvil později, když Bryan Zaragoza pohlednou individuální akci málem zakončil gólem, plány mu ovšem překazila výborná reakce Filipa Jörgensena v bráně hostů. Dánského gólmana mohl ještě na úplném konci překonat střídající Famara Diédhiou, ani jeho pokus ale za svá záda nepustil.

Villarreal tak přece jen potvrdil roli mírného favorita a po měsíci a půl se dočkal ligové výhry. V příštím kole nastoupí 5. listopadu doma proti Bilbau, Granada míří do Valencie.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele