25. kolo
18.02.2024 16:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči Granady (© AFP)

Almería se po nadějném úvodu v Granadě stala smutným rekordmanem LaLigy

Poslední Almería remizovala ve 25. kole LaLigy na hřišti předposlední Granady 1:1. V duelu dvou nejhorších celků soutěže už od deváté minuty vedli zásluhou Marca Pubilla hosté, nakonec se však z první výhry v sezoně neradovali. Čtvrthodinu před koncem totiž v andaluském souboji určil konečný stav nejlepší střelec Granaďanů Myrto Uzuni. Almeriensistas tak nezvítězili už 28 ligových duelů v řadě, a vytvořili tak nový negativní rekord španělské soutěže.

Jestli někdy existoval klíčový duel o udržení, pak to byl pro předposlední Granadu souboj s Almeríí. Po pěti ligových kláních bez vítězství byla pro domácí šance dostat se zpět do reálnějšího boje o přežití, jelikož na Celtu Vigo ztráceli sedm bodů. Naopak Indálicos už se pomalu smiřovali se sestupem do nižší soutěže, jelikož od startu ligy ani jednou nevyhráli a dohromady posbírali pouze sedm bodů.

Přesto se však hosté dostali již v deváté minutě do vedení, když si do vápna sebevědomě navedl míč Pubill a bombou o břevno zaskočil domácí. Ve 26. minutě nebezpečně střílel Martin Hongla, jeden z hostujících obránců ovšem dokázal jeho pokus zablokovat na roh. Tým z Granady měl po zbytek poločasu více ze hry, nedokázal si nicméně vytvořit vyloženou šanci, a tak trochu překvapivě odcházeli do šaten spokojenější hráči Almeríe.

Granaďané vstoupili do druhého poločasu plní energie a hned po pěti minutách mohli srovnat, Uzuni však svou hlavičku nenasměroval mezi tři tyče. Jejich počáteční aktivita ovšem po chvíli opadla a do trháku mohli jít Indálicos, Choco Lozano nicméně svou hlavičkou, stejně jako na druhé straně Uzuni, bránu netrefil. Domácím se podařilo srovnat 15 minut před uplynutím základního času, kdy v souboji jeden na jednoho proti gólmanovi zachoval chladnou hlavu Uzuni a zamířil přesně k pravé tyči. V 80. minutě zbořil Pubill ve vápně jednoho z domácích fotbalistů a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, po konzultaci s videorozhodčím však penaltu odvolal.

Granada tak v klíčovém souboji selhala a doma získala jen bod. Oba celky bude příští ligová bitva čekat 24. února. Nazaríes změří síly s Valencií, Almería přivítá Atlético Madrid.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele