7. kolo
28.09.2023 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Malý souboj o Andalusii bez vítěze. Granadě opět vytrhl trn z paty Boyé

Andaluské derby mezi Granadou a Betisem v sedmém kole LaLigy skončilo nerozhodně 1:1. Po bezbrankové první půli, ve které se blýskl několika spolehlivými zákroky veterán Claudio Bravo, udeřil zkraje druhého dějství při svém prvním startu mezi španělskou elitou křídelník Assane Diao. Na jeho zásah nicméně odpověděl svým třetím gólem v sezoně Argentinec Lucas Boyé, a svěřenci Manuela Pellegriniho tak počtvrté za sebou nevyhráli. Naopak Rojiblancos po třech porážkách získali alespoň bod.

Granada o víkendu potvrdila hrozivou formu, když padla na půdě Las Palmas 0:1. Domácí navíc od 58. minuty hráli bez vyloučeného hráče, což ještě více prohloubilo krizi Nazaríes, pro které to byla již pátá prohra ze šesti odehraných kol. Dobrými výkony se však nemohl chlubit ani Betis, jenž po debaklu s Barcelonou pouze remizoval s Cádizem a dosud nasbíral jen osm bodů.

Už v první desetiminutovce dostal parádní nahrávku za obranu Diao, 18letý debutant ovšem nemířil přesně. Na druhé straně zahrozil halfvolejem Antonio Puertas, ani ten však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Legendární Bravo musel zasahovat až proti hlavičce Ignasiho Miquela po centrované standardce. O chvíli později navíc zkušeného brankáře zachránila tyč při skvělé individuální akci Boyého. Gólman z Chile El Glorioso podržel ještě párkrát, a tak se diváci v prvním dějství přesného zásahu nedočkali. Navíc musel vinou zranění vystřídat Myrto Uzuni.

Po šancích domácího celku se z ničeho nic parádní ranou zpoza vápna prosadil mladík Diao, jenž na sebe hned při premiéře upoutal pozornost gólem. Několik minut poté z hranice pokutového území zakončoval Isco, jeho střelu nakonec skvělým zákrokem na roh vytáhl André Ferreira. Příliš dlouho hostům vedení nevydrželo. Boyé si fantasticky naběhl na centr z pravé strany a zakončil do odkryté části brány. Otočit skóre mohl Bryan Zaragoza, nicméně jeho pokus zlikvidoval Bravo.

Vyrovnaný duel tak potvrdil formu obou týmů, které si nakonec body rozdělily. Oba celky sehrají další zápas již tuto neděli. Nazaríes změří síly s Almeríí, El Glorioso svedou bitvu s Valencií.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele