3. kolo
26.08.2023 19:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Mallorca s neoblíbenou Granadou popáté za sebou padla. Nováčkovi vystřelil první body Uzuni

Granada porazila ve třetím kole LaLigy Mallorku 3:2 a připsala si první body po návratu mezi španělskou elitu. Utkání gólově načal ve 12. minutě Miguel Rubio, na jehož trefu mohl krátce nato odpovědět Vedat Muriqi z penaltového puntíku, jenže kosovský kanonýr stejně jako před dvěma týdny neproměnil. Na druhé straně se naopak z pokutového kopu nemýlil Myrto Uzuni, jehož premiérový zásah v ročníku se stal vítězným.

Nováček z Granady jistě doufal v lepší vstup do sezony, neboť se bez zisku bodu a s jedním vstřeleným gólem krčil po dvou odehraných kolech na samotném dně tabulky. Dost podobně však na tom byl i jeho další soupeř z Mallorky, jenž měl na svém kontě pouze o bod více. Do Andalusie navíc přijížděl ve statistické nevýhodě, poněvadž svého soka porazil v jediném z 10 vzájemných zápasů.

Vstoupit do utkání mohli lépe fotbalisté z Baleárských ostrovů, když se hned po úvodním výkopu a čtyřech přihrávkách řítil sám na branku Pablo Maffeo. Pravý bek hostů ale nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Zato domácí hned ze své první příležitosti udeřili. José Callejón centrem ve vápně našel Rubia, jenž hlavou nedal Predragu Rajkovićovi šanci.

Krátce nato dostal příležitost odpovědět Muriqi z penalty. Kosovský kanonýr ovšem tentokrát selhal, když rozezvonil pouze tyč. Mallorca si tak na přesný zásah musela počkat do 38. minuty, kdy se balon odrazil před odkrytou branku Abdónu Pratsovi a ten pohodlně srovnal.

Místo toho, aby vstřelená branka hosty nabudila, jako by se zapomněli v kabině, když necelou minutu po přestávce podruhé inkasovali. Bryan Zaragoza si navedl míč na střed hřiště a tečovanou ranou do protipohybu Rajkoviče rozvlnil síť. Stejnou příležitost jako Muriqi v první půli dostal v 70. minutě na druhé straně Uzuni. Albánec se na rozdíl od balkánského kolegy z penalty nemýlil a přiblížil celku z Andalusie první výhru. Hráči Los Bermellones v závěru ještě zásluhou Samuela Costy korigovali výsledek, avšak zpět na Mallorku odletěli s prázdnou.

Granada tak zapsala první triumf po návratu do nejvyšší soutěže. Na tento úspěch se pokusí navázat 2. září na půdě Realu Sociedad. Mallorca přivítá o den později Athletic Bilbao.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele