9. kolo
08.10.2023 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Lamine Yamal (© AFP)

V Granadě byla ohrožena neporazitelnost Barcy. Yamal rozjel cestu za bodem přepsáním dějin

Hráči Granady překvapili v devátém kole LaLigy na domácí půdě Barcelonu, se kterou remizovali 2:2. O obě branky outsidera se postaral Bryan Zaragoza, jenž se poprvé zapsal na listinu střelců hned po 17 vteřinách, a zaznamenal tak nejrychlejší ligovou trefu do sítě Katalánců v tomto století. Kontaktní branku vstřelil v závěru první půle Lamine Yamal, který se stal ve věku 16 let a 87 dní nejmladším střelcem v historii soutěže. Blaugranas si pak udrželi dosavadní neporazitelnost ve španělské nejvyšší soutěži zásluhou vyrovnání z kopačky Sergiho Roberta.

Hráči Barcelony byli od úvodu sezony ve skvělé formě, což dokazoval fakt, že dosud neprohráli jediné utkání. Po těsné výhře nad Sevillou si Katalánci poradili i s Portem, které v týdnu porazili ve skupinové fázi Ligy mistrů. Na rozjeté Blaugranas tentokrát čekala Granada, jež na tom byla naprosto odlišně. Nováček soutěže totiž zvítězil pouze v jednom zápase a v tabulce se ziskem pěti bodů mu patřila až předposlední příčka. Jeho problémem byla především obrana, která inkasovala už 21 gólů.

Značná část fanoušků se ještě ani nestihla dostat na svá místa a Granada už vedla. Zaragoza dostal parádní přihrávku za obranu, kterou náležitě využil a i s trochou štěstí překonal Marca-Andrého ter Stegena. Na druhé straně zahrozil po rychlé kombinaci díky skvělému prvnímu doteku Gavi, střelu španělského záložníka ale zneškodnil muž mezi třemi tyčemi. Radovali se tak opět domácí. Zaragoza doslova roztancoval Julese Koundého ve vlastním vápně a následně zakončil přesně pod břevno. Francouzský obránce navíc musel v závěru poločasu vinou zranění střídat. Ještě před pauzou se Barca dokázala vrátit do hry, když míč z bezprostřední blízkosti za brankovou čáru dostal Yamal.

Vyrovnání měl na noze krátce po přestávce Ferrán Torres, španělského ofenzivního univerzála však zradil první dotek. Brankáře o chvíli později otestoval Fermín López, jeho střela ale velký problém nepředstavovala, poněvadž mířila přímo doprostřed zařízení. Jakmile se blížila 70. minuta, bylo to už z pohledu Andrého Ferreiry jiné kafe, z bezprostřední blízkosti totiž dokázal výtečně vychytat střelu Torrese. Vyrovnání se přece jen Katalánci dočkali, spasil je díky skvělému výběru místa ve vápně Roberto. Zaragoza mohl hned vzápětí zkompletovat hattrick a vrátit vedení zpět na stranu Nazaríes, nicméně zazvonila pravá tyč.

Barcelona tak na hřišti Granady nepotvrdila roli favorita a překvapivě uhrála jen bod. V následujícím kole se 22. října střetne s Bilbaem, Nazaríes změří o dva dny dříve síly s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele