21. kolo
22.01.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Předposlední Granada vzdorovala marně, Atlético se opět mohlo spolehnout na Moratu

Atlético Madrid zvítězilo v 21. kole LaLigy na hřišti předposlední Granady 1:0. Nováček soutěže nepouštěl favorita do velkého množství příležitostí a až do 55. minuty držel bezbrankový stav. Poté však Álvaro Morata potvrdil roli kanonýra a hlavou rozhodl o zisku tří bodů pro svůj celek. Španělský střelec tak navázal na úvodní setkání těchto týmů z letošní sezony, kdy Atléti i zásluhou jeho trefy rovněž zvítězili.

Granada se po návratu mezi španělskou elitu stále nemohla vyhrabat z výsledkového trápení. Z 20 ligových kol vyhrála jen dvakrát a před utkáním s Atlétikem se stále topila na předposlední příčce. Los Colchoneros naopak vstupovali do zápasu nabuzení po osmifinálovém duelu v Copa del Rey, ve kterém porazili v prodloužení Real Madrid. Na hřištích soupeřů se jim ovšem v poslední době příliš nedařilo, o čemž svědčily čtyři ligové prohry v řadě.

Od úvodních minut se hrálo především mezi šestnáctkami a nebylo k vidění mnoho velkých šancí. Na první střelu, jež mířila mezi tři tyče, si museli diváci počkat do 31. minuty. Postaral se o ni Rodrigo Riquelme, jenž dokázal projít přes několik obránců do dobré pozice, z níž ale vyslal pokus, který skončil pouze v náručí gólmana týmu z Granady. V závěru poločasu vypálil na druhé straně hřiště Gerard Gumbau, jeho projektil ovšem těsně minul pravou tyč.

Do druhého dějství vstoupili svěřenci Diega Simeoneho mnohem aktivněji. Hned v 50. minutě musel Augusto Batalla likvidovat nebezpečnou střelu z hranice malého vápna, o kterou se postaral Samuel Lino. O několik minut později už byl však argentinský gólman bezmocný. Antoine Griezmann našel centrem z pravé strany Moratu a španělský útočník poslal svou hlavičku nechytatelně k levé tyči. V 78. minutě byli Andalusané velice blízko k vyrovnání skóre, na brankové čáře ale Axel Witsel hlavou skvěle zastoupil Jana Oblaka, čímž udržel jednobrankové vedení svého týmu.

Atlético Madrid tak navázalo na výhru z poháru a proti Getafe získalo tři body. V následujícím kole se 28. ledna střetne s Valencií, Andalusané změří o den později síly s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele