16. kolo
11.12.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hráči Granady (© AFP)

Pietní dohrávka v Granadě vyústila v remízu. Roli střelců obou týmů obstarali hráči Bilbaa

Athletic Bilbao remizovalo v 16. kole LaLigy 1:1 na hřišti Granady. V utkání, které se kvůli smrti fanouška dohrávalo více jak 24 hodin od původního výkopu, vedli hosté od šesté minuty díky Iňaki Williamsovi. Po změně stran se však smutným hrdinou stal jeho spoluhráč Iňigo Ruiz de Galarreta, který vlastním gólem srovnal skóre. Bilbao se tak bodově dotáhlo na svého baskického rivala Real Sociedad, před kterým v tabulce zásluhou lepšího skóre drží pátou příčku. Domácí jsou nadále předposlední.

Původně nedělní utkání, které se kvůli úmrtí fanouška na tribuně dohrávalo až o den později, svedlo v Andalusii k bitvě celky s naprosto odlišnými formami. Domácí Granada podle očekávání v minulém kole padla na hřišti Realu Madrid, a prodloužila tak své čekání na vítězství, které trvalo již 13 zápasů. Naopak Bilbao vstupovalo do duelu se sérií šesti klání po sobě bez porážky, přičemž naposledy rozstřílelo Vallecano 4:0.

Granada s druhou nejhorší obranou v celé soutěži si ale na výborně útočící Basky věřila, poslední čtyři domácí zápasy proti tomuto týmu totiž dokázala dovést do zdárného konce a snažila se o to i tentokrát. Jako první branku ohrozil Myrto Uzuni, toho však dokázal vychytat Unai Simón v bráně Los Leones. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. Nejlepší střelec Bilbaa Iňaki Williams si v šesté minutě naskočil na centr a usměrnil ho doprostřed brány, zmatený gólman Granady však na jeho pokus nedokázal včas zareagovat.

Více se toho událo až po dohodnutém přerušení a minutě ticha. Velkou šanci si v 33. minutě vypracoval Oihan Sancet, nad razancí a směrem však dlouho nepřemýšlel a bránu těsně minul. Jasnou statistickou převahu tak nadále drželi hosté, kteří nadvládu dokázali zejména před koncem prvního poločasu, kdy Iňaki Williams trefil hlavičkou horní tyč.

Jednogólový náskok z prvního poločasu si hosté nadále hlídali jako oko v hlavě zejména zásluhou všudypřítomné obranné linii, i ta ale začala chybovat. Smolný vlastní gól zaznamenal v 55. minutě de Galarreta, který místo do bezpečí odhlavičkoval balon do vlastní sítě za zády nehybného Simóna a zničehonic se změnil ráz utkání. Trenéři chtěli hru oživit sériemi střídání, nicméně ani ty pomalejší tempo nezrychlily a stav 1:1 vydržel až do konce.

Andalusané tak mírně zaskočili Bilbao a získali cenný bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 16. prosince. Granada změří síly s Celtou Vigo, Baskové se střetnou s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele