26. kolo
26.02.2024 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sávio (© AFP)

Girona v silném dešti řádění Blesků nedovolila, trenér Míchel se radoval proti „svým“

Fotbalisté Girony zvítězili v dohrávce 26. kola LaLigy nad Blesky z Vallecana 3:0. Zápas výrazně ovlivnil silný déšť, který znepříjemňoval oběma celkům útočné snažení. Střelcem vítězného gólu se tak stal až v 52. minutě Viktor Cygankov. Svěřenci kouče Míchela, jenž je odchovancem Raya a strávil v něm podstatnou část své hráčské i trenérské kariéry, se po třech ztrátách konečně dočkali výhry a poskočili v tabulce na druhou pozici před Barcelonu. Naopak nový kouč Madriďanů Iňigo Pérez poprvé poznal hořkost porážky.

Naděje Girony na titul dostaly v posledních kolech velké rány, když při porážkách s Realem Madrid a Bilbaem inkasovala celkem sedm gólů, a ztratila tak šest bodů. Trenér Míchel připustil, že jde o nedostižnou propast a v týdnu prohlásil, že jeho tým bude bojovat především o postup do Ligy mistrů. Pošramocené sebevědomí si chtěli Gironistes spravit doma proti Rayu, které nevyhrálo již sedmkrát v řadě.

Katalánsko zasáhl silný déšť. Ten měl negativní vliv jak na nižší diváckou návštěvu, tak na útočné nezdary obou týmů. Domácí si sice po nesmělých úvodních pokusech Madriďanů vypracovali menší tlak, k zakončení se ale dlouho nedostávali. Až po odehrané půlhodině musel Stole Dimitrievski zasahovat, lehká hlavička Yangela Herrery jej ovšem nemohla rozhodit. Zajímavější akci vyprodukoval Herrera záhy, přízemní střelu však zablokoval Aridane Hernández.

Po návratu ze šaten připravil Portu příležitost pro Arťoma Dovbyka, tomu ale v klíčovém momentě přeskočil míč nohu. Záhy zakončoval Cygankov, jenže z levé strany napálil jen Dimitrievskiho. Z následné akce už 26letý Ukrajinec skóroval. Cygankov tentokrát obdržel nahrávku na hranici vápna, odkud se ranou k tyči nemýlil. Katalánci pokračovali v tlaku. Po rohovém kopu zakončoval patičkou Portu jen těsně vedle. Převahu domácích ještě umocnil Pep Chavarría, jenž během chvíle vyfasoval dvě žluté karty a putoval do sprch. Další tutovku spálil Cristhian Stuani, jehož hlavičku vyrazil Dimitrievski. Dalších tref se tak bíločervení dočkali až v závěru, kdy se po dvou individuálních průnicích prosadil Sávio.

Girona tak doma zabrala a získala tři body. V příštím kole se 3. března utká s Mallorkou, Vallecano změří o den dříve síly s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
michalrokl@seznam.cz

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele