15. kolo
03.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Joao Félix (© AFP)

Joao Félix začal pálit mosty s Atlétikem. Bujaře slavící Portugalec rozhodl šlágr ve prospěch Barcy

Hráči Barcelony zvítězili v 15. kole LaLigy nad Atlétikem Madrid 1:0. Jazýčkem na vahách se v tomto ostře sledovaném duelu stala branka kmenového hráče hostů Joaa Félixe, jenž svůj úspěch nezapomněl náležitě oslavit. Portugalský útočník tak potvrdil spekulace o tom, že jeho odchod z hlavního města se neobešel bez zlé krve. Prestižní utkání těchto dvou celků skončilo již počtvrté v řadě triumfem Katalánců, kteří se svým sokem na domácí půdě neprohráli více než 17 let.

Katalánský celek nevstupoval do víkendového šlágru v ideálním rozpoložení. Barcelonu trápil především útok, jelikož od 23. září v žádném duelu nevstřelila více než dva góly. Těšit ji však mohl fakt, že se v úterý po více než dvou měsících prosadil zapůjčený hráč z Atlétika Joao Félix. Právě hostující celek sbíral úspěchy na domácí i evropské scéně, na čemž měl značné zásluhy druhý nejlepší střelec soutěže Antoine Griezmann.

V první možnosti zápasu se zjevil Robert Lewandowski, který po tvrdé zpětné přihrávce od Julese Koundého pálil z voleje o kousek vedle. Ve 28. minutě už se domácí radovali. Joao Félix si ideálně posunul míč za defenzivu, kde jej stihl parádně obloučkem dopravit do sítě ještě před vyběhnutým brankářem Janem Oblakem. Před změnou stran se mohl opět prosadit portugalský útočník, ale jeho přízemní pokus z blízkosti brány skvěle vychytal Oblak.

Po návratu na trávník si navedl balon na střed hřiště Raphinha, jeho přízemní pokus do protipohybu brankáře ovšem mířil do tyče. V 61. minutě měl na kopačce vyrovnání Álvaro Morata, nicméně v poslední chvíli si míč nešťastně ukopl do zámezí. V 80. minutě zachránil Barcu brankář Iňaki Peňa zákrokem utkání. Memphis Depay totiž namířil přímý kop výborně do horního rohu brány, španělský gólman jej ovšem parádním zákrokem vyrazil na břevno. O chvíli později Lewandowski utíkal osamoceně k bráně a po kličce obránci vypálil, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Ani ze závěrečného tlaku hosté nedokázali vyrovnat.

Atlético nevyhrálo v Barceloně od roku 2006 a tuto bilanci si nevylepšilo ani po přesunu katalánského klubu na olympijský stadion. Madridský celek příště 10. prosince přivítá Almeríi, Blaugranas budou chtít navázat na vítězství tentýž den v třaskavém katalánském souboji doma proti Gironě.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele