24. kolo
10.02.2024 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Samu Omorodion (© AFP)

Žlutá ponorka odpověděla na zásah rozjetého talentu Alavésu jen jednou

Villarreal dotáhl utkání 24. kola LaLigy na stadionu Alavésu jen k remíze 1:1. Žlutá ponorka přicestovala do Baskicka s cílem navázat na poslední venkovní duel, v němž po osmigólové přestřelce vyzrála na Barcelonu. Deportivo však začalo o poznání lépe, když se jako první prosadil 19letý talent Samu Omorodion, který v posledních třech utkáních nastřílel čtyři branky. Hosté se poté zmohli alespoň na vyrovnání, jež jim zařídil ještě před pauzou spolehlivý obránce Jorge Cuenca.

Nekonzistentnost výkonů potvrdili hráči Villarrealu v posledním kole na domácí půdě proti Cádizu, se kterým pouze remizovali 0:0. Po výhře nad Barcelonou tak přišlo pro Žlutou ponorku zklamání. Nelichotivě vypadal i pohled na tabulku, v níž se celek z provincie Castellón nacházel až na 14. příčce. Jen o dva body lépe na tom byl Alavés. Ten se svým soupeřem dvakrát v řadě neprohrál.

V první obrovské příležitosti se po krásné kombinaci objevil domácí Jon Guridi, jenž se po patičce Omorodiona probojoval ke střele. Ke smůle Deportiva však orazítkoval pouze levou tyč Filipa Jörgensena. Na druhé straně se po špatné rozehrávce dostal do samostatného úniku Gerard Moreno, který ještě v poslední chvíli posunul míč pod sebe na Kika, jehož pokus o ohrožení brány skončil neúspěšně. Lépe si počínal ve 25. minutě Omorodion, jenž po rychlém protiútoku uklidil balon z voleje k zadní tyči. Na tuto trefu Villarreal odpověděl těsně před přestávkou, když si na centr z rohového kopu nejvýše naskočil Cuenca a usměrnil hlavičku do protipohybu brankáře.

Vrátit vedení na stranu baskického celku mohl v 57. minutě Álex Sola. Španělský bek se na hranici pokutového území ocitl ve velké šanci a vyslal nepříjemnou střelu, kterou musel skvělým zákrokem vytěsnit Jörgensen. Na opačné straně hřiště se zaskvěl i Antonio Sivera, jenž vyrazil prudkou ránu Alexandera Sörlotha. Zamíchat kartami mohl ihned po svém nástupu na trávník i Carlos Vicente, jehož hlavička z hranice malého vápna jen těsně přeletěla horní tyč. Rozhodnutí měl na kopačce Omorodion, ale jeho rána po precizní přihrávce neměla gólové parametry.

Villarreal tak opět neuspěl a z Baskicka odjel jen s bodem. V následujícím kole se 16. února střetne s Getafe, Deportivo Alavés změří o dva dny později síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele