12. kolo
05.11.2023 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio Mendizorrotza (© AFP)

Selhání potomka rumunské legendy Alavés mrzet nemuselo. Sedlar se naučil gólové řemeslo

Almería se nedočkala teprve druhého bodového zisku ze hřišť soupeřů, když na stadionu Alavésu prohrála ve 12. kole LaLigy 0:1. Domácí v průběhu první půle stupňovali svůj tlak a v jejím nastaveném čase měli ideální možnost skórovat, když Ianis Hagi kopal penaltu. Syn nejlepšího rumunského fotbalisty 20. století Gheorgheho Hagiho však přestřelil. Po změně stran se již do hry dostali také Rojiblancos, nakonec se ovšem přece jen prosadili modrobílí zásluhou Aleksandara Sedlara. Srbský obránce se radoval z první ligové trefy na Pyrenejském poloostrově, na němž působí už od roku 2019.

Odpolední utkání svedlo k souboji dva utrápené celky nejvyšší španělské soutěže. Na hřiště Alavésu přijela z pozice beznadějně posledního celku celé ligy Almería, která od startu ročníku nepoznala chuť vítězství a pouze třikrát z 11 zápasů brala bod. Deportivo na tom ale nebylo o moc lépe, jelikož tři body posbíralo jen dvakrát a v celé soutěži mělo přitom nejhorší útok.

Úvod zastihl v lepším rozpoložení domácí celek. Jeho útočné výpady byly vedeny převážně po levé straně přes aktivního Luise Rioju. Při jedné takové akci se po sérii narážeček dostal zkušený křídelník do šestnáctky, ale jeho přihrávka na nabíhajícího spoluhráče byla zblokována do zámezí. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu si od svého strážce odskočil Antonio Blanco, jenže jeho rána ze záklonu plachtila vysoko nad. Krátce před odchodem do šaten si počínal ve své šestnáctce nedovoleně Chumi a Baskové byli za svůj aktivní přístup odměněni pokutovým kopem. K jeho exekuci se postavil Hagi, balon však příliš podkopl a trestuhodně přestřelil.

Po změně stran zvýšili svoji aktivitu také Rojiblancos, kterým se dařilo souvisle kombinovat na útočné polovině. I přesto hrozili modrobílí. Kike Garcia se zjevil zcela osamocený v pokutovém území, ale Luís Maximiano byl rychle na zemi a jeho přízemní střelu skvělým zákrokem zlikvidoval. Na levé straně dokázal na poslední chvíli Rioja oslovit Jona Guridiho, ten si však se skákavým míčem neporadil a v nadějné příležitosti pálil pouze na tribuny. Nováček soutěže si nakonec pomohl standardní situací. Po ní se po několika nedůrazech ve vápně prosadil z voleje stoper Sedlar.

Sérii špatných výsledků tak nakonec prolomilo domácí Deportivo. V dalším kole jej však nebude čekat vůbec jednoduchý úkol, jelikož se 12. listopadu střetne s Barcelonou. Rojiblancos změří o den dříve síly s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele