9. kolo
08.10.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Vlastní branka Héctora Bellerína (© AFP)

Betis vítězství nad Spartou v lize nepotvrdil, na hřišti Alavésu ho srazil Bellerínův vlastenec

Alavés v devátém kole LaLigy na domácí půdě přibrzdil rozjetý Betis remízou 1:1 a po více než třech letech proti zelenobílým bodoval. Výsledek velmi vyrovnaného zápasu dostal finální podobu už v první půli, kdy se o obě branky postarali zelenobílí. Na akrobatickou dorážku, kterou otevřel ve 32. minutě skóre Ayoze Pérez, odpověděl hned o tři minuty později nešťastník Héctor Bellerín. Odraz balonu od jeho stehna do vlastní sítě po předchozím fantastickém zákroku Claudia Brava tak pro Betis v konečném zúčtování znamenal ztrátu dvou bodů.

Domácí se po nadějném startu propadli tabulkou a se sedmi body figurovali jen těsně nad sestupovými pozicemi. Deportivo se trápilo především v útoku, když se v předešlých čtyřech duelech prosadilo dohromady pouze jedenkrát. Betis šel do zápasu s příjemnějšími pocity, jelikož na jasnou výhru nad Valencií z minulého víkendu navázal na evropské scéně, kde porazil pražskou Spartu.

Zelenobílí sice v úvodu hry drželi balon více na svých kopačkách, ale když se míče zmocnili Baskové, přímočařejším fotbalem si vypracovávali nadějné šance. Jediný problém jim dělalo zakončování. Ve 24. minutě si slibnou příležitost přichystal Rodri Sánchez, jenže následnou střelu namířil pouze do pravé tyče. O chvíli později už se ale klubu z Andalusie zazelenalo a přesný zásah si z bezprostřední blízkosti krkolomnou dorážkou připsal Pérez. Gólová radost nicméně hostům dlouho nevydržela. Veterán Bravo sice zvládl famózním zákrokem zlikvidovat hlavičku Kikeho Garcíi, ke své smůle však vyrazil míč přímo na svého spoluhráče Bellerína, který balon nešťastně poslal do vlastní sítě.

Začátek druhé půle se startu první části mohl jen stěží více podobat. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho kontrolovali hru a balon Deportivu půjčovali zřídkakdy. Vytvořit si nadějnou šanci pro ně nicméně představovalo nadlidský úkol, a tak to byli opět Baskové, kteří si připsali alespoň pár střeleckých pokusů. Žádným z nich ale Brava nepřekonali, a ani početná střídání nedokázala zápas překlopit ve prospěch některého z týmů. Ve vypjatém závěru byl navíc vyloučen střídající Willian José z řad Betisu.

Alavés si tak připsal do tabulky alespoň bod. Další duel Deportivo čeká 22. října ve Villarrealu, Betis o den dříve zavítá na hřiště Getafe.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele