26. kolo
24.02.2024 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Mallorcy (© AFP)

Mallorca na cestě daleko od domova dokráčela k tradiční dělbě bodů

Fotbalisté Alavésu remizovali ve 26. kole LaLigy s Mallorkou 1:1. Ke gólu měli dlouho blíže hosté, v 76. minutě ovšem přispěchal s vedoucí brankou Carlos Benavídez, jenž se prosadil poprvé v letošním ročníku. Celek z Baleárských ostrovů však nesložil zbraně a úspěšnou trefou Matiji Nastašiče v 88. minutě vybojoval již 12. remízu v ročníku. Jeho čekání na vítězství na hřišti soupeře se ale znovu natáhlo, jelikož se naposledy z venkovního tříbodového zisku radoval 16. září.

Alavés čekal na domácí půdě soupeř, kterého už čtyřikrát v řadě nedokázal porazit. Mallorca však v letošním ročníku nepředváděla příliš oslnivé výkony, a tak se šance Basků zvyšovaly. Pomoci jim měl především 19letý mladík Samu Omorodion, jenž byl nejlepším kanonýrem svého týmu a v posledních čtyřech kláních nastřílel čtyři branky.

Celek z Baleárských ostrovů usiloval o prolomení defenzivní linie modrobílých především rychlými náběhy a průnikovými přihrávkami. Když se však kombinace nejevila jako nejlepší způsob útoku, prokázal své technické dovednosti Nemanja Radonjič, který svou individuální akci ve 14. minutě zakončil střelou nad horní tyč. Srbský záložník měl gól na kopačce i o pár okamžiků později, jeho pokus však nad břevno vytáhl připravený Antonio Sivera. Po půlhodině hry se probudila i ofenziva Deportiva, tato skutečnost však nic nezměnila na tom, že první dějství branku nepřineslo.

Dění na Estadio Mendizorrotza bylo i po změně stran charakterizováno především vydatnými běžeckými výkony hráčů obou týmů a minimem přesnosti v zakončování. Tento nedostatek se fotbalisté pokoušeli vykoupit tvrdou hrou v osobních soubojích, a faulů tak přibývalo na obou stranách. V 76. minutě se příznivci domácího celku dočkali první branky. Centr od rohového praporku poslal hlavou k levé tyči střídající Benavidez. V samotném závěru nicméně udeřila i Mallorca. V závaru před brankou se dokázal zorientovat a namířit balon do sítě Nastašič.

Alavés tak nakonec doma vybojoval jen bod. V příštím kole se 4. března utká s Osasunou, Mallorca změří o den dříve síly s Gironou.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele